Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

[VIDEO] Kennismakers: Over snel én duurzaam groeien | Rabobank

In Kennismakers van de Rabobank ontmoeten twee ondernemers elkaar voor het eerst. Ze delen hun ervaring en kennis met elkaar. In deze aflevering: Sabine & Rinse. Sabine heeft een waterrecycling systeem ontwikkeld, Rinse bevoorraadt winkels in steden met elektrische busjes. Een gesprek over groeipijn en het loslaten van verantwoordelijkheden.

Slim groeien met een groeiplan

Groeien, maar dan wel met een goed plan en zo gecontroleerd mogelijk. Dat is wat Sabine wil bereiken met Hydraloop. Een meerjarenplan helpt daarbij. Bedenk bijvoorbeeld waar je over vijf jaar wilt staan en wie of wat je daarvoor nodig hebt. Zo word je minder snel verrast en kun je gemakkelijker opschalen.

Daarnaast houden niet alle ondernemers er rekening mee dat de risico’s meegroeien met het bedrijf: de investeringen nemen toe, het bedrijf wordt steeds meer waard en er is meer inventaris en/of voorraad. Denk er dan ook aan om je verzekeringen hierop aan te passen.

Zo maak je toekomstscenario’s voor je bedrijf

Sabine: 'Binnen nu en twee jaar willen we winstgevend zijn. En vanaf dat moment gaat het snel'

Impact maken met elektrisch vervoer

Rinse wil de transport en logistiek verduurzamen. Door minder én efficiënter te vervoeren in combinatie met emissieloos transport. Hiervoor maakt hij gebruik van elektrische bestelbussen. Die bussen financier je tegenwoordig ook eenvoudig met Rabo Lease. Hiermee spreid je de aanschafkosten én ben je vanaf de eerste dag eigenaar van je elektrische bus.

Overstappen naar een elektrische bestelbus? Dit zijn de kosten

Rinse: 'Wij willen zo snel mogelijk doorgroeien om meer impact te kunnen realiseren'

Loslaten van verantwoordelijkheden

Voor ondernemers die hun bedrijf zien groeien, is het misschien wel de allergrootste uitdaging: loslaten. Eraan toegeven dat je niet meer bij elke beslissing rechtstreeks betrokken bent. Iets wat Rinse als geen ander ervaart. Hij vindt het lastig dat zijn rol in het bedrijf verandert, maar heeft ook geleerd dat het belangrijk is om anderen in het bedrijf vertrouwen te geven en kansen te bieden.

Zes valkuilen als je bedrijf groeit in personeel

Over Sabine

Sabine is de bedenker en co-founder van Hydraloop. Een apparaat dat gebruikt water in huis verzamelt, reinigt en hergebruikt: het ‘nieuwe witgoed’ van de wereld. Inmiddels heeft Hydraloop al meerdere prijzen gewonnen op internationale beurzen.

Over Rinse

Rinse is eindbaas bij Hubbel. De missie van Hubbel is steden leefbaarder maken door groot transport te weren. Door slimme software en optimale routes willen ze het aantal transportritten in de stad met 80% terugdringen. En alles wat zij vervolgens nog vervoeren, doen ze elektrisch. Ooit begonnen in Den Haag en nu schalen ze snel op.


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.
Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement