Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

[VIDEO] Kennismakers | Over het hebben van een webshop | Rabobank

Online vindbaar én zichtbaar zijn is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Dat weten ondernemers Remilio en Melle als de beste. Remilio verkoopt online zijn eigen kledingmerk, Melle verkoopt duurzaam WC-papier. In Kennismakers praten zij over het opzetten en onderhouden van hun webshop en hoe dit bijdraagt aan hun (online) omzet.

Online omzet draaien? Onderhoud je webshop

Een website om klanten te informeren over je openingstijden, assortiment en acties is voor veel bedrijven de basis. Maar starten met online verkoop door het openen van een webshop is een veel grotere stap. Dat kan Melle beamen: ‘We wilden graag de allermooiste website, maar de allermooiste website is zeker niet de best converterende. Op een gegeven moment ging de conversie van 10% naar 3%. We zaten met de handen in het haar en dat heeft echt maanden geduurd voordat we weer ‘back on level’ waren’.

Je businessmodel uitbreiden met online verkoop? Lees deze 5 tips

Geen omzet mislopen? Voorkom gedoe bij het afrekenen

Als je klanten naar je webshop hebt geleid, wil je natuurlijk ook dat ze bij jou iets kopen en afrekenen. Een klant kan om duizend-en-één-redenen afhaken tijdens het aankoopproces. Bijvoorbeeld door het ontbreken van een bepaalde betaalmethode. Zo had Remilio op een gegeven moment veel online verkeer uit België. Maar ze waren ook weer snel weg, want in België hebben ze geen iDeal en en konden daardoor niet afrekenen. Meer weten? Bekijk het webinar: ‘Breng je winkel online’.

Lees ook: ‘Bedrijven die digitaliseren zien omzet vaker groeien’

Besteed je budget aan het juiste kanaal

Onderneem je online? Dan is data ontzettend belangrijk. Tegenwoordig is het ook veel makkelijker om al die gegevens te analyseren. En wie daar goed in slaagt, neemt betere beslissingen. Zo ook Melle: ‘Naarmate wij groeiden, zijn we de balans gaan opmaken welke online kanalen het beste voor ons werkten. Waar het vroeger op onderbuikgevoel ging, kijken we nu echt naar de Return on Investment (ROI) per advertentie’. En de tip van Remilio? Denk aan je Search Engine Optimization (SEO). ‘Het kost tijd, maar het levert veel op’.


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.
Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement