Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

[VIDEO] Kennismakers: Ondernemers helpen elkaar verder | Over investeren in duurzaamheid | Rabobank

In Kennismakers van de Rabobank ontmoeten twee ondernemers elkaar voor het eerst. Ze delen hun ervaring en kennis met elkaar. In deze aflevering: Simon (Chainable, winnaar van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20) en Laura (Sunt). Simon maakt circulaire keukens, Laura maakt bananenbrood van afgedankte bananen. Een gesprek over hoe je omgaat met investeerders en duurzaamheid.

Kiezen van de juiste investeerder(s)

Om te groeien had Laura geld nodig. Ze besloot in zee te gaan met een investeerder. Ze koos juist niet voor de investeerder die het meeste geld op tafel legde, maar de investeerder die het bedrijf het beste op weg kon helpen. Ook Simon vindt dat een investeerder moet begrijpen wat voor impact het bedrijf wil maken. Naast een investeerder zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden om aan geld te komen, denk bijvoorbeeld aan crowdfunding , lease of een zakelijke lening. Innovatie financieren: realiseer je plannen met deze 10 opties

Ondernemen met impact

Laura en Simon willen allebei graag impact maken met hun bedrijf. De bananen die Laura verwerkt in haar producten zouden anders in de ‘verbrandingsoven’ terecht komen. Ook Simon stimuleert het tegengaan van verspilling en het hergebruik van producten. Hij verwerkt afgedankte keukens en restmaterialen tot nieuwe modulaire keukens. Net als zij kiezen steeds meer ondernemers voor een circulair businessmodel . Benieuwd wat jij zou kunnen veranderen of verbeteren aan jou businessmodel? 6 redenen om je businessmodel aan te passen

Subsidie of niet?

Met de juiste innovatiesubsidie kun je nieuwe innovatieve projecten opstarten. Het zorgt voor een financieel zetje in de rug. Maar het vinden en aanvragen van een subsidie kan best lastig zijn, daarom geven we je een paar tips om je op weg te helpen. Daarnaast kan een succesvolle aanvraag positieve gevolgen hebben voor je kansen op een bankfinanciering . Subsidies als een WBSO of EIA verstevigen namelijk je financiële positie .

5 tips voor de aanvraag van een innovatiesubsidie
De 4 meest relevante innovatiesubsidies voor jouw bedrijf


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement