Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Mag ik vanwege corona het vakantiegeld van mijn werknemers later uitbetalen?

Alleen als uw werknemers daarmee akkoord gaan. Opbouw en uitbetaling van vakantiegeld is een wettelijk recht en daar kunt u niet van afzien. Wettelijk moet u het vakantiegeld uitbetalen in de maand juni. Veel arbeidsovereenkomsten en cao’s spreken van de maand mei. In dat geval geldt wat afgesproken is. Als werkgever kunt u niet zelf bepalen om het vakantiegeld later uit te betalen. Niet betalen is sowieso geen optie. Wél kunt u in onderling overleg het betalingsmoment wijzigen. Hierbij moet u echter altijd rekeninghouden met de eis dat uitbetaling minstens één keer per kalenderjaar moet gebeuren.

Voorziet u problemen met de uitbetaling van vakantiegeld? Ga dan tijdig met uw werknemers om tafel en probeer bijvoorbeeld uitgestelde of gespreide betalingen af te spreken.

N.B. In geval van erg nijpende financiële omstandigheden is het overigens wel goed u te realiseren dat het UWV bij faillissement de werknemers slechts tot maximaal één jaar terug voor vakantiegeld compenseert.

Onze kennispartner ABAB Legal behandelt wekelijks een vraag van een ondernemer in juridisch perspectief. Bijvoorbeeld: Welke aandachtspunten zijn van belang bij het reorganiseren van personeel? Welke spelregels gelden bij het beschermen van intellectueel eigendom? En tips om de curator slim af te zijn bij een (aankomend) faillissement.

Heb jij een vraag voor ABAB Legal? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl onder vermelding van Ondernemen zónder juridische zorgen. En volg ons via LinkedIn voor de wekelijkse vraag en het antwoord. Daar kun je trouwens ook eenvoudig jouw vraag via een comment achterlaten.

Meer informatie over onze strategische partners >>

Strategische partners

Aon
Boels Zanders
ING Business Banking
Kuijpers
Newtone
Raaak Personeel
Relevance
Simac
Van Mossel Automotive Groep

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement