Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘Kijk met een andere bril naar vacatures’

Het schaap met de vijf poten vind je niet. Zeker niet in deze tijd. Laat de oude vacatureomschrijving los. Kijk kritisch naar de werkzaamheden en bedenk wie deze vacature ook in zou kunnen vullen. Dat was de uitkomst van de 28 januari gehouden Blik op de Toekomst bijeenkomst. 

In Eindhoven en omgeving zijn er nog veel technische vacatures niet ingevuld. Johan van Lieshout, CEO, van Total Support Group vond een oplossing in omscholing van twee oud medewerkers van Rabobank tot technisch medewerkers. ‘Het enige wat van belang is dat iemand zelf gemotiveerd is om een carrièreswitch te doen. Alles is te leren. Het gaat om de intrinsieke motivatie.’

Leerwerkloket voor ondernemers

Natasja Muskens van het Leerwerkloket licht toe wat het Leerwerkloket voor de ondernemers hierin kan betekenen. De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. ‘Om langdurig en duurzaam actief te zijn op een snel veranderende arbeidsmarkt is het van groot belang dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen.’ Het Leerwerkloket geeft scholings- en loopbaanadvies. Dit doen ze deskundig, onafhankelijk en kosteloos. Een persoonlijke aanpak is de standaard procedure. De adviseurs weten hoe je leren en werken kunt combineren. Het leerwerkloket vormt een brug tussen onderwijs, overheid, werkgever en werknemer. Wie je ook bent en wat je vraag ook is: het leerwerkloket is er voor jou. De doelstelling van het leerwerkloket is dat mensen eigen regie nemen met betrekking tot hun loopbaan, zodat ze in staat zijn zichzelf nieuw perspectief te kunnen geven. Dit doen ze door middel van loopbaangesprekken door het inzicht geven van ieders talent en interesses. En daarbij keuzes kunnen maken ten aanzien van persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Dat kan op eigen vakgebied zijn of richting een ander vakgebied of sector. Hiermee rekening houden met de arbeidsmarktontwikkelingen en de kansen die zich voordoen.

Anders kijken naar vacatures

Het doel van de bijeenkomst was andere bedrijven te inspireren om op een andere manier naar vacatures te kijken. Laat de oude vacatureomschrijving los. Dus niet meer, dit zijn de werkzaamheden en dit zijn de eisen waar iemand aan moet voldoen. Je vindt dan niemand.  Kijk eens kritisch naar de werkzaamheden en bedenk wie zou deze vacature ook kunnen invullen. We hebben gezien dat iemand met bankervaring kan op basis van zijn of haar competenties ook heel goed kan meedraaien in een andere sector.  Het enige wat van belang is, is dat iemand bereid is om te leren. Geef mensen een kans. Het Leerwerkloket kan hierin werkgevers ondersteunen.

De coronacrisis zorgt ervoor dat bedrijven na moeten denken over hun werknemers en hun personeelsbeleid. Daarbij zijn er grote verschillen. Er zijn sectoren waar banen, tijdelijk of structureel, verdwijnen. Er zijn ook werkgevers die nog steeds staan te springen om nieuwe medewerkers. Beide groepen staan voor een verschillende uitdaging. Het project Blik op de Toekomst helpt ondernemers met die uitdaging. Lees meer >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement