Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Topvrouwen VNO-NCW Brabant Zeeland bij Mona Keijzer [video]

Maandag 16 september bezochten onze Brabantse Topvrouwen de Tweede Kamer. Zij kregen van Ernst van Welij een rondleiding vol humor en smeuïge feiten. Manon Pijnenburg, co-owner AAE: “Dit is echt ‘once in a lifetime!’ Het feit dat je hier kunt zijn en écht een kijkje kunt nemen in de Tweede Kamer en alles wat daarbij komt kijken is super gaaf. “

<scroll verder voor de video met een impressie en ervaringen van de deelnemende topvrouwen>

De dames gingen ook in gesprek met staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en CDA-Tweede Kamerlid Joba van den Berg. Ze spraken over vrouwen aan de top, maar vooral over de kracht van innovatie en regionale samenwerking. Kristel Groenenboom, eigenaar Container Service C. Groenenboom: “Ik vond het met Mona super interessant. Wat ik het leukste vond was het gesprek met Joba van den Berg, de antwoorden die ze gaf en de vragen die je kon stellen, dat vond ik heel verhelderend.”

Quotum voor topvrouwen?

Op de vraag wat de topvrouwen vinden van een quotum kwamen verschillende reacties. Linda van Berkel, algemeen directeur CVB Logistics, vindt dat er diversiteit moet zijn in het bedrijfsleven, maar: “Ik vind ook wel dat de vrouwen daar voor een groot deel zelf iets aan kunnen doen hoe sterkt zij vertegenwoordigd zijn.”

Talent behouden

Onze eigen politiek topvrouw Marianne van der Sloot was natuurlijk ook van de partij. Op de vraag hoe we talent voor Brabant kunnen behouden, antwoordde zij: “We moeten er ten eerste voor zorgen dat er voldoende bedrijven zijn waar talent kan werken, maar ook dat de voorzieningen op orde zijn. Sport, cultuur en erfgoed zijn ook belangrijke zaken die maken het mooi is in Brabant te zijn, te wonen en vooral ook te blijven.”

Bekijk hieronder de video met een impressie en ervaringen van de deelnemende topvrouwen. [Lees verder onder de video]

Videos

Topvrouwen op bezoek Mona Keijzer

Topvrouwen VNO-NCW Brabant Zeeland op bezoek bij Mona Keijzer in de Tweede Kamer in Den Haag [bekijk de video]

Mona Keijzer

Op 27 september ontving Rianne Letschert, de rector magnificus van de universiteit van Maastricht, in bijzijn van Mona Keijzer de prijs ‘Topvrouw van het Jaar’. Keijzer: “Er zijn een aantal dingen die om allerlei redenen niet goed gaan bij het krijgen van vrouwen op hogere posities. Zo moeten we onder meer iets veranderen in hoe we in onze cultuur kijken naar leiderschap. Maar ook de manier waarop vrouwen er zelf naar kijken.” Lees het bericht >
Mona Keijzer: Vrouwen geen CDA-lijsttrekker? Hou toch op! >

Over de Community Topvrouwen

Op 8 maart 2018 op Internationale Vrouwendag riepen wij de de Community Topvrouwen van VNO-NCW Brabant Zeeland in het leven. Deze groep bestaat inmiddels uit zo’n 35 vrouwelijke CEO’s, DGA’s en bestuurders uit verschillende sectoren. Zij bezoeken ieder kwartaal een topvrouw van een organisatie uit verschillende sectoren. Zo maakten we eerder kennis met Kolonel Boekholt O’Sullivan op Vliegbasis Eindhoven, Group Communication Director Nancy Aschman van Vion en Ingrid Wolf, Voorzitter Raad van Bestuur van het St. Anna Ziekenhuis. Geen theekransjes, maar inspirerende bijeenkomsten mét inhoud!

Meer informatie of aansluiten bij de community? Mail naar Marjolein van den Berkmortel of Marloes Rijken.

Sluit je aan bij het grootste ondernemersnetwerk van Brabant en Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement