Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘Ik zit hier met mijn neus aan het raam!’

‘De laatste maanden zijn er veel zorgen over beschikbaarheid van stageplaatsen, terwijl het ook nu cruciaal is dat onze toekomstige medewerkers goed worden opgeleid.’ Aan het woord is Minouche den Doelder, bestuurslid van VNO-NCW Zeeland.

‘Vanuit mijn aandachtsgebied arbeidsmarkt en onderwijs wil ik onze leden oproepen om stageplaatsen te creëren en deze kenbaar te maken. Voor een goede opleiding en daardoor ook voor de continuïteit van onze economie en jouw bedrijf is deze investering echt belangrijk. En wat mij betreft zijn dat stageplaatsen in de breedste zin van het woord: voor studenten van elk niveau maar ook voor mensen die een werkervaringsplaats nodig hebben om weer terug op de arbeidsmarkt te kunnen komen.’

‘Ik ben Minouche den Doelder, 48 jaar, geboren Zeeuwse. Net als mijn partner Bob Compiet, ben ik ondernemer. Tezamen hebben we drie zonen. We wonen heerlijk in de polder van Lamswaarde en allebei onze bedrijven zijn gevestigd in Kloosterzande. Ik ben eigenaar van den Doelder Recruitment BV en de GrensMatch app. Den Doelder Recruitment werft, bemiddelt en plaatst personeel in Nederland en België. De GrensMatch app bevordert de arbeidsmobiliteit in het grensgebied. Deze app is tot stand gekomen in samenwerking met EURES, UWV en VDAB.

‘Wat ik veranderd zou willen zien binnen onze vereniging? Lastige vraag. VNO-NCW Brabant Zeeland staat nu al heel dicht bij haar leden.’

Met mijn neus aan het raam

Destijds ben ik lid geworden van VNO-NCW omdat ik goed op de hoogte wilde blijven van de economische ontwikkelingen in Zeeland en om andere ondernemers in de regio te leren kennen. Namens Jong management nam ik in 2008 zitting in het bestuur van – toen nog – BZW (de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging) en in 2010 werd ik bestuurslid.

Mijn aandachtsgebied binnen het bestuur is arbeidsmarkt en onderwijs. Dat past bij mij, al sinds 1999 ben ik actief in HRM en arbeidsbemiddeling. Ik wist al veel over de Zeeuwse arbeidsmarkt en nu ik sinds 2018  namens VNO-NCW Zeeland bestuurslid van de Zeeuwse Werkkamer ben, zit ik helemaal ‘met mijn neus aan het raam’. Daar proberen we samen met afgevaardigden van de Zeeuwse gemeenten, het UWV, het onderwijs en vakbonden een evenwichtige en inclusieve Zeeuwse arbeidsmarkt te realiseren. Nu, met de Covid-19 situatie, willen we ondernemers extra ondersteuning bieden ten aanzien van hun personeelsvraagstukken. Soms zijn bedrijven niet op de hoogte van de mogelijkheden omtrent het in dienst nemen van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, of kunnen we ze in contact brengen met de juiste partner bij om- en bijscholing of herplaatsing van medewerkers.

Pro-actief informeren

Wat ik veranderd zou willen zien binnen onze vereniging? Lastige vraag. VNO-NCW Brabant Zeeland staat nu al heel dicht bij haar leden. Ik denk dat velen dat de laatste maanden echt ervaren hebben, met up-to-date informatie en hulp tijdens de coronacrisis. Als lid merk ik dat de vereniging mij meer pro-actief is gaan informeren en er meer ‘bovenop zit’. Ook zie ik vanuit mijn beroep dat er duidelijk overleg is tussen onze branchevereniging ABU en VNO-NCW om zo snel politieke verzoeken en standpunten in te kunnen nemen.

Daarnaast vind ik het leuk dat Eric de Ruijsscher, onze nieuwe voorzitter die per 1 januari aanstaande aantreedt, een ondernemer pur-sang én Zeeland-kenner is. Ik kijk ernaar uit om samen met hem en de andere bestuursleden en leden van VNO-NCW Zeeland ondernemend Zeeland sterker te maken, zeker wat betreft de arbeidsmarkt en het onderwijs.’

Meer te weten komen over Minouche en haar bedrijf? Klik hier.
Of ben je benieuwd hoe de GrensMatch app werkt? Ga dan naar deze website.
Hier vind je meer informatie over de Zeeuwse Werkkamer.

De foto van Minouche is gemaakt door ©: Klaske Kuperus

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement