Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Start Europees pioniersproject grensoverschrijdende samenwerking

Op 8 mei jl. lanceerden Vlaanderen en Nederland een Europees pioniersproject om de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren. Samen met PORTIZ en North Sea Port voeren wij in dat kader een lobby om een zogenoemde experimenteerregio in Zeeland te realiseren. Voor het bedrijfsleven in Zeeland is dit innovatieve project dan ook een stap in de goede richting.

Met de komst van één havenbedrijf in Zeeland en Gent ziet het bedrijfsleven nieuwe kansen voor de economie. Er is altijd grensoverschrijdend economisch verkeer geweest als het gaat om handel, maar ook om werk. VNO-NCW Zeeland, PORTIZ en North Sea Port zien hierin verdere kansen met een grote stad als Gent in de nabijheid van Zeeuws-Vlaanderen.

Bijzondere status voor de grensregio

Er is veel meer één grensoverschrijdende economische aanpak nodig, daarom pleiten we in Den Haag en Brussel voor een bijzondere status voor de grensregio. Het moet makkelijker zijn om aan beide zijden van de grens te wonen, te werken en te ondernemen. Er zijn tal van voorbeelden waar dit afgeremd wordt door regels.

Op 8 mei jl. gaven minister-president Bourgeois en staatssecretaris Knops het startschot voor het innovatieve project. Er komt een diepgaand onderzoek naar regelgeving en er wordt gezocht naar maatwerk in het gebied van de haven. Wij zijn heel bij met deze stap in de goede richting. Lees meer hierover in het uitgebreide persbericht

Meer over VNO-NCW Zeeland
Meer over het thema Arbeidsmarkt en onderwijs
VNO-NCW Brabant Zeeland in de media

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement