Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Update Proeftuin voor grensoverschrijdend samenwerken

VNO-NCW Zeeland zet zich samen met PORTIZ en North Sea Port in voor grensoverschrijdende samenwerking in het havengebied. In het manifest ‘Kansen Verzilveren’ is dit een belangrijk speerpunt. Bedrijven in het havengebied kunnen hun knelpunten aangeven bij North Sea Port.

Na het lanceren van het Manifest werd tijdens de Vlaams Nederlandse Top gesproken over het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Vlaanderen en Nederland spraken af om meer sturing te geven aan de samenwerking voor de gezamenlijke grensregio’s. Doel is de randvoorwaarden voor de grensoverschrijdende samenwerking zo optimaal mogelijk te houden. Er zal worden onderzocht of deze instrumenten aangevuld moeten worden.

North Sea Port, de Provincie Zeeland en de Provincie Oost-Vlaanderen werken actief samen om belemmeringen in grensoverschrijdende samenwerking te identificeren en te agenderen voor een oplossing. De provincies hebben onderzoeksinstituut ITEM verzocht onderzoek te doen naar juridische mogelijkheden en uitzonderingsclausules om te komen tot oplossingsrichtingen waarbij men bij grensoverschrijdende samenwerking kan afwijken en gebruikmaken van uitzonderingsclausules.

Voor de bedrijven in het North Sea Port havengebied is per 1 december een mailadres beschikbaar waar bedrijven in de haven concrete belemmeringen van grensoverschrijdend ondernemen, die het gevolg zijn van wet- en regelgeving, aan te dragen. De bedrijven in het havengebied van North Sea Port  kunnen in dat geval de casus sturen aan: cross-border@northseaport.com.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement