Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Een experimenteerregio voor Zeeland

Op 2 november 2018 is collega Cees Pille, regiomanager VNO-NCW Zeeland, te horen in een uitzending van BNR nieuwsradio waarin hij de wens van het Zeeuwse bedrijfsleven voor een experimenteerregio toelicht.

De bijna tachtigduizend mensen die in onze buurlanden wonen en in Zeeland werken, lopen tegen ingewikkelde regelgeving aan. Daarom pleiten we voor een economische zone waar nieuwe regels uitgeprobeerd kunnen worden, de zogenoemde experimenteerregio. In de uitzending reageert VVD- Tweede Kamerlid André Bosman enthousiast naar aanleiding van het interview met Cees. Hij ziet het idee voor een economische zone wel zitten. ‘Het is een kans om te laten zien hoe het gaat werken in zo’n grensregio.’ Hij geeft aan graag in contact te komen met VNO-NCW Zeeland om hierover verder te praten.

Omroep Zeeland: ‘Experimenteer in Zeeland met grensoverschrijdende samenwerkingen’
PZC: Zeeuwse bedrijfsleven wil bijzondere status voor grensregio

Het gezamenlijke bedrijfsleven van VNO-NCW Zeeland, PORTIZ en North Sea Port ziet grote uitdagingen én kansen voor de provinciale Zeeuwse politiek om een prachtig Zeeland stevig op de kaart te zetten. Ze roepen met het Zeeuwse verkiezingsmanifest de provinciale politiek op deze ‘kansen te verzilveren’. Een grensoverschrijdende aanpak is een belangrijk punt uit dit manifest.

Klik hier voor het manifest ‘Kansen verzilveren!’

Kansen in Zeeland met trots verzilveren

Kansen in Zeeland met trots verzilveren

De Nederlandse economie draait op volle toeren, ook in Zeeland. Onze regio staat nu voor belangrijke keuzes als het gaat om energietransitie, economie en infrastructuur. Grote uitdagingen en dat biedt grote kansen. Maar we hebben wel wat meer trots nodig om deze kansen te verzilveren.

Column Neldes Hovestad, voorzitter VNO-NCW Zeeland

Klik hier voor het jaaroverzicht 2018

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement