Lid worden? Klik hier

Zeeland

VNO-NCW Zeeland

VNO-NCW Zeeland is hét ondernemingsnetwerk in de regio. Het bestuur VNO-NCW Zeeland is verantwoordelijk voor de belangenbehartiging richting alle overheden Zeeland. VNO-NCW Zeeland heeft van oudsher een sterke achterban in de industrie en logistieke sector. De leden zijn ook werkzaam in andere belangrijke sectoren van de Zeeuwse economie, zoals zorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Zeeland heeft een bijzondere ligging aan zee en heeft sterke economische relaties met Vlaanderen, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Zeeuwse ondernemers zijn sterk betrokken bij de regio en zijn succesvol. Zeeland kent de laagste werkloosheid van Nederland, waar men werkt met opgestroopte mouwen. De regio zit in de lift met de komst van de Nieuwe Sluis Terneuzen en de Havenfusie van North Sea Port. De grootse uitdagingen van de regio zijn het aantrekken van goed personeel van buiten de provincie en nog betere infrastructuur over de weg, het water en het spoor.

René Smit, voorzitter VNO-NCW Zeeland (interim)

Onlangs legde Neldes Hovestad het voorzitterschap van VNO-NCW Zeeland neer wegens zijn nieuwe functie bij Dow in Duitsland. Het proces om een nieuwe voorzitter te vinden is gestart en wij hopen onze leden zo spoedig mogelijk te kunnen informeren over een nieuwe voorzitter. Tot die tijd neemt René Smit, voorzitter Raad van Bestuur van ZorgSaam en bestuurslid VNO-NCW Zeeland, de rol van voorzitter waar. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement