Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bedrijfsleven roept politiek op Zeeuwse kansen te verzilveren

Het gezamenlijke bedrijfsleven van VNO-NCW Zeeland, PORTIZ en North Sea Port ziet grote uitdagingen én kansen voor de provinciale Zeeuwse politiek om een prachtig Zeeland stevig op de kaart te zetten. Ze roepen de provinciale politiek op deze   ‘kansen te verzilveren’. De partijen zien daarvoor de grootste kansen in een grensoverschrijdend maatregelenpakket op het gebied van duurzaamheid,  mobiliteit, arbeidsmarkt en onderwijs. Het Manifest waarin de oproep wordt gedaan werd op maandag 29 oktober jl. aangeboden aan de lijsttrekkers van politieke partijen.

Investeren
Het bedrijfsleven ziet grote kansen voor de provincie Zeeland bij de toekomst van een duurzame economie. Voor de provincie Zeeland betekent investeren in duurzaamheid, investeren in economische groei. Het bedrijfsleven roept de provinciale politiek op om verder te investeren in infrastructurele maatregelen om deze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Het manifest is geschreven voor het nieuwe provinciebestuur dat in maart 2019 gekozen wordt.

Grensoverstijgende aanpak verstevigen
Het bedrijfsleven roept tevens op om de grensoverschrijdende aanpak te verstevigen, ook voortbordurend op de fusie van North Sea Port als grensoverschrijdend havengebied. Hiervoor bepleiten zij een status als experimenteerregio waarin arbeid, mobiliteit en duurzaamheid grensoverschrijdend wordt aangepakt. Grensoverschrijdende spoorverbindingen zoals tussen Gent en Terneuzen en Antwerpen en Vlissingen, verdienen prioriteit. Ook moeten werknemers zonder belemmeringen grensoverschrijdend kunnen werken. En er moet ruimte zijn voor nieuwe werknemers om zich te vestigen. Nu wordt samenwerking nog teveel bepaald door nationale belemmeringen in plaats van regionale overeenkomsten.

Aanvalsplan
Het gezamenlijke bedrijfsleven wil deze handschoen samen met de Provincie Zeeland oppakken, onder meer met een gezamenlijk aanvalsplan arbeidsmarkt en een programma voor multimodale duurzaamheid met noodzakelijke investeringen in pijpleidinginfrastructuur, water, spoor en weg.

Klik hier voor het manifest ‘Kansen verzilveren!’

Omroep Zeeland: ‘Experimenteer in Zeeland met grensoverschrijdende samenwerkingen’
PZC: Zeeuwse bedrijfsleven wil bijzondere status voor grensregio

Column Kansen in Zeeland met trots verzilveren

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement