Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Hoe kan een organisatie effectief leren van incidenten?

Hoe kan een organisatie effectief leren van incidenten? Deze vraag stond centraal op 11 september 2019 bij een workshop van de Masterclass Veiligheid zuidwest (MCV), het regionale veiligheids­netwerk van hoog-risico bedrijven in Noord-Brabant en Zeeland.

Twee jaar geleden sloegen enkele regionale veiligheidsnetwerken, Veiligheid Voorop en Crisislab de handen ineen om een handreiking te ontwikkelen op welke wijze effectiever geleerd kan worden van ongevallen en bijna-ongevallen. Na wetenschappelijk en praktisch onderzoek zijn er een aantal ontwerpprincipes gevonden die voor een organisatie, individu en sector betere leerervaringen opleveren. De facilitators van deze workshop bij Shell Chemie Moerdijk lieten de deelnemers kennis maken met deze ontwerpprincipes en meedenken over hoe deze handreiking in en buiten de sector ‘uitgerold’ kan worden.

Met MCV levert ook VNO-NCW Brabant Zeeland zo een bijdrage aan de doelstelling van Safety Delta Nederland: samen werken aan de veiligste (petro)chemische sector ter wereld!

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Marcel Ganzeman, secretaris MCV, ganzeman@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement