Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Beleef de impact van sociaal ondernemen

14 maart 2019 | 15.30 -18.00 | Kinepolis | Breda

Sociaal ondernemerschap en de impact op de maatschappij

Sociaal ondernemerschap maakt een grote impact op de maatschappij. De film, I, Daniel Blake, toont het leven van de werkloze Daniel. Het laat zien hoe belangrijk het is naar het verhaal van ieder persoon te luisteren en daarnaar te handelen.

Ga mee naar de film

De ambassadeurs van sociaal ondernemerschap uit het netwerk Participeren Loont nodigen jou uit om op de Dag van de 1000 Voorbeelden op 14 maart a.s. mee naar de film te gaan in bioscoop Kinepolis in Breda. Na afloop vertellen de ambassadeurs over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: wat levert het op, wat kan er nog beter en hoe gaan we dit doen?

Kloof dichten

Het project Participeren Loont loopt inmiddels alweer drie jaar. Al meer dan 110 sociaal ondernemers hebben zich als ambassadeur van sociaal ondernemerschap aangesloten bij dit netwerk. We laten je zien hoe de maatschappij de kloof samen heeft opgebouwd in de afgelopen decennia en hoe moeilijk het is om deze te dichten. Het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de ambassadeurs uit het netwerk Participeren Loont, wethouder Boaz Adank van de gemeente Breda en een ervaringsdeskundige doen een aanzet om deze kloof te dichten…

Programma

15.00 uur Inloop
15.30 uur Ontvangst
15.35 uur Boaz Adank en Jeroen van Glabbeek (voorzitter VNO-NCW West-Brabant)
15.40 uur Ervaringsdeskundige Willem Huijgens
16.00 uur Film met fris en popcorn
18.00 uur Netwerkborrel

Aanmelden

 

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Na een ziekte heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Katie’s enige kans om te ontsnappen aan een hostel voor daklozen, is door een flat te accepteren 450 km verderop. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

 

 

Logo Dag van de 1000 Voorbeelden

Op de Dag van de 1000 Voorbeelden zetten we inclusieve werkgevers in het zonnetje.

De Dag van de 1000 Voorbeelden vindt plaats op 14 maart 2019. Deze dag is in het leven geroepen door VNO-NCW en MKB-Nederland om ondernemers die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt in het zonnetje te zetten. Er komt een landelijk evenement in Den Haag. Ook worden er door het hele land speciale events en bijeenkomsten georganiseerd. Dit doen we samen met de werkgeversservicepunten en regionale verenigingen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement