Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

5 manieren om meer talent aan u te binden | Deel 3: Hoe kunt u uw selectieproces inrichten om uw DE&I doelstellingen te behalen? | Aon

Hoe kunnen talentassessments u helpen betere selectiebeslissingen te nemen om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien? In deze serie artikelen delen we graag vijf praktische manieren om talentassessments succesvol in te zetten. In dit artikel, deel 3: Hoe kunnen talentassessments diversiteit ondersteunen?

Lees ook:

Deel 1: Gebruik data om uw selectiebeleid te optimaliseren | Aon

Deel 2: Welke vaardigheden heeft uw organisatie nodig in de toekomst? | Aon

DE&I doelstellingen bereiken met het juiste selectieproces

Om een meer divers personeelsbestand op te bouwen is het belangrijk om een bredere talentenpool aan te trekken. Bijkomend voordeel is dat u hiermee ook uw selectiebeslissing kunt verbeteren. Immers, hoe meer talenten om uit te kiezen, hoe beter.

De afkorting DE&I staat voor diversity, equity & inclusion, ofwel diversiteit, gelijkheid en inclusie. Het ontwikkelen van een inclusieve cultuur, waar werknemers zichzelf kunnen zijn, gehoord worden en zich gerespecteerd voelen, wordt steeds belangrijker binnen bedrijven.

Gelijke kansen dankzij gestructureerde tools

Iedereen gelijke kansen geven begint al tijdens het selectieproces. Het gebruik van talentassessments binnen een selectietraject betekent dat kandidaten objectief worden beoordeeld. Selectie-assessments zijn vrij van bias als ze voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De testen en vragenlijsten zijn wetenschappelijk onderbouwd.
  • De assessments zijn vooraf uitgebreid getest.
  • Er vindt voortdurend data-analyse plaats.

Om de DE&I doelstellingen te bereiken dient u uw selectieproces te standaardiseren. Dit kan door gestructureerde tools in te zetten, zoals een video interview. Hierdoor worden alle kandidaten eerlijk en gelijkwaardig behandeld. Op deze manier garandeert u immers dat alle kandidaten voor dezelfde vacante functie dezelfde vragen krijgen. Daarnaast kan het interview niet (on)bewust gestuurd worden door de recruiter of hiring manager.

Meer kans op het vinden van de perfecte kandidaat

Met het juiste selectieproces wordt de kans groter dat u kandidaten in dienst neemt die echt bij uw organisatie passen. Dergelijke kandidaten zullen langer bij u blijven werken en gemotiveerder zijn om zich verder te ontwikkelen en door te groeien. Een grotere diversiteit binnen uw organisatie kan bovendien allerlei voordelen opleveren. Onderzoeken hebben aangetoond dat groepen waarin mensen met verschillende achtergronden gelijkwaardig kunnen samenwerken innovatiever zijn dan homogene groepen, minder fouten maken en beter in staat zijn om conflicten op te lossen.

Wilt u meer weten over hoe u met uw selectieproces DE&I doelstellingen kunt behalen en welke online assessments u daarvoor kunt inzetten? Neem dan contact met ons op.

In deel 4 van deze serie leest u binnenkort hoe u uw selectieproces kunt optimaliseren door de ervaring voor kandidaten en medewerkers te verbeteren.

Astrid van Helvoort

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement