Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

5 manieren om meer talent aan u te binden | Deel 1: Gebruik data om uw selectiebeleid te optimaliseren | Aon

In deze serie artikelen delen we graag vijf praktische manieren waarmee talentassessments u kunnen helpen betere selectiebeslissingen te nemen om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien. In dit artikel deel 1: Gebruik data om uw selectiebeleid te optimaliseren.

Talent vinden in krappe arbeidsmarkt

Bedrijven worden sterk geraakt door de huidige economische omstandigheden. Om bedrijfsresultaten te blijven behalen, moeten strategieën opnieuw worden vormgegeven. Of deze strategieën adequaat uitgevoerd worden, heeft u de juiste medewerkers nodig. Alleen met hun talenten kunt u het bedrijf beschermen en laten groeien. In deze tijden van arbeidstekorten is het een flinke uitdaging om personeel aan u te binden. Organisaties moeten een bredere en meer diverse talentenpool aantrekken en behouden, zodat u alle vaardigheden in huis heeft die nodig zijn voor de toekomst. Deze vaardigheden omvatten veerkracht en wendbaarheid om te gedijen bij veranderingen. Maar ook digitaal inzicht om te navigeren in een concurrerende omgeving.

Talent behouden begint bij de selectie

Bij het versterken van de retentie denken bedrijven vooral aan het motiveren van hun huidige werknemers. Maar het begint al bij het zorgen voor betere selectiebeslissingen. Managers moeten kandidaten een realistisch inzicht geven in hun toekomstige rol, de organisatie en haar waarden.

Assessments die meten of een sollicitant en de organisatie/functie goed bij elkaar passen, zorgen ervoor dat u talent langer behoudt. CV’s, interviews en werkervaring geven u veel, maar niet alle (relevante) informatie. Om de sterke punten en het potentieel van een kandidaat te bepalen, vormen online assessments een goede oplossing die u gedetailleerde informatie geven. Hierdoor kunt u met meer vertrouwen een goede selectiebeslissing nemen.

Definieer eerst KPI’s en succesfactoren

Om de juiste online assessments in te voeren, moet u eerst begrijpen wat de functie vereist en hoe goede prestaties eruit zien. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Wat zijn de belangrijkste KPI’s die succes definiëren voor deze positie?
  • Wat wordt er van medewerkers verwacht?
  • Wat zijn de vaardigheden, gedragingen en competenties die u associeert met succes?

Het definiëren van deze prestatie-indicatoren is een goede start. Maar pas wanneer u data toepast om het directe verband tussen competenties en prestatie te meten, worden online assessments een strategisch middel.

Assessmentexperts geven u een helder beeld

Dit is waar de vaardigheden en ervaring van assessmentexperts cruciaal zijn. Aon (Assessment Solutions) gebruikt unieke online instrumenten om het verband te meten tussen iemands vaardigheden, bekwaamheid en gedragsmatige competenties en de prestatie-indicatoren van de functie. Ons assessmentproces geeft u een duidelijk beeld van welke competenties een kandidaat moet aantonen om te voldoen aan huidige vereisten, en of ze de eigenschappen hebben om de groei van de organisatie in de toekomst te stimuleren.

Weten hoe u uw selectiebeleid kunt verbeteren?

Wilt u meer weten over hoe u een succesprofiel definieert en welke online assessments u kunt inzetten om snel het juiste talent te identificeren? Neem dan contact met ons op.

In het volgende artikel leest u in deel 2 van deze serie hoe u de juiste vaardigheden kunt veiligstellen die uw organisatie nodig heeft in de toekomst.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement