Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

5 manieren om meer talent aan u te binden | Deel 5: Hoe kunt u flexibel blijven met uw selectieproces? | Aon

Hoe kunnen talentassessments u helpen betere selectiebeslissingen te nemen om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien? In deze serie artikelen delen we graag vijf praktische manieren om talentassessments succesvol in te zetten. In dit laatste artikel, deel 5: Hoe kunt u waarborgen dat uw selectieproces flexibel blijft?

Lees ook:

Deel 1: Gebruik data om uw selectiebeleid te optimaliseren | Aon

Deel 2: Welke vaardigheden heeft uw organisatie nodig in de toekomst? | Aon

Deel 3: Hoe kunt u uw selectieproces inrichten om uw DE&I doelstellingen te behalen? | Aon

Deel 4: Hoe kunt u online assessments aantrekkelijker maken voor kandidaten? | Aon

HR teams hebben behoefte aan flexibele processen en systemen

Door de continue (macro-)economische veranderingen blijft het belangrijk dat bedrijven zich snel aan kunnen passen. Verder evalueren mensen op continue basis hun carrière en kansen. Om adequaat op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen hebben HR-teams flexibele systemen en processen nodig.

Talentassessments spelen hierbij een belangrijke rol. Deze kunnen namelijk flexibel worden ingezet en aangepast worden aan de situatie.

  • Talentassessments zijn bedoeld om te focussen op het best passende talent. Daarbij kan worden bekeken of de beoogde assessmentscore aan de zakelijke behoefte aangepast dient te worden.
  • Een adaptief testontwerp betekent dat de assessments zo kort mogelijk zijn en alleen vragen bevatten die gebaseerd zijn op de eerdere antwoorden van de kandidaat en de specifieke eisen.
  • Situationele beoordelingsvragenlijsten (Situational Judgement Questionnaires) helpen kandidaten de functie sneller en beter te begrijpen en te beslissen of ze bij de potentiële werkgever passen.
  • Virtuele, online assessments stellen kandidaten in staat om zelf te beslissen wanneer zij het talentassessment kunnen voltooien. Online assessments stellen HR-teams in staat om de talentpool uit te breiden en de recruitmenttijd te verkorten.

Assessments zijn ook waardevol na de indiensttreding

Talentassessment heeft ook toegevoegde waarde nadat de kandidaat in dienst is getreden. Inzicht in de sterke punten en ontwikkelpunten van de nieuwe werknemer kan gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkelprogramma’s en personeelsplanning. Daarnaast bieden talentassessments ook de mogelijkheid om interne kandidaten te benchmarken en te vergelijken. Dit biedt input voor promotietrajecten en geeft houvast bij het plannen van bij- en omscholing. Talentassessments spelen derhalve een belangrijke rol bij het opbouwen en behouden van een flexibel personeelsbestand.

 

Astrid van Helvoort

Wilt u meer weten over hoe u uw selectieproces en talentmanagement flexibel kunt inrichten op basis van uw zakelijke behoeften?

Neem dan contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement