Wanneer je te maken krijgt met ziekteverzuim, heeft dit grote gevolgen voor werkgevers en medewerkers. Het aanpakken van verzuim is vaak lastig, met name als het gaat om mentale gezondheidsproblemen. Welke invloed hebben werkgevers en wat is de rol van een werkgever bij het omgaan met medewerkers met mentale klachten?
Psychisch verzuim stelt werkgevers voor veel uitdagingen. Tegelijkertijd hebben werkgevers grote invloed op de mentale gezondheid van medewerkers. Voorkomen is daarbij beter dan genezen. Maar veel werkgevers worstelen met hun rol bij het omgaan met medewerkers met mentale klachten.
Psychisch verzuim is een urgent en groeiend probleem in Nederland. Inmiddels is circa 40% van het langdurige verzuim het gevolg van mentale klachten (bron: Human Capital Care, verzuimcijfers juni 2024). Dit vormt een groot probleem voor werkgevers. Zij worstelen met hun rol en invloed als het gaat om medewerkers met mentale klachten. Regels en richtlijnen hiervoor lijken vaak zelfs met elkaar in tegenspraak.
Hoe neem je goede beslissingen en blijf je tegelijkertijd weg van de medische achtergrond? De praktische verzuimgids geeft inzicht in de belangrijkste risicofactoren voor (werkgerelateerde) mentale problemen en je krijgt handige tips hoe je effectief investeert in verzuimpreventie.
De gids geeft je inzicht in:
De informatie in deze handige verzuimgids helpt niet alleen het welzijn van medewerkers te verbeteren, maar ook de prestaties van organisatie te optimaliseren.
Neem dan contact op met Laura de Groot, Expert Verzuim, via laura.de.groot@aon.nl
Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.
Meer informatie over onze partners >>