Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

5 manieren om meer talent aan u te binden | Deel 4: Hoe kunt u online assessments aantrekkelijker maken voor kandidaten? | Aon

Hoe kunnen talentassessments u helpen betere selectiebeslissingen te nemen om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien? In deze serie artikelen delen we graag vijf praktische manieren om talentassessments succesvol in te zetten. In dit artikel, deel 4: Hoe kunnen talentassessments een positieve ervaring betekenen voor de kandidaat?

Lees ook:

Deel 1: Gebruik data om uw selectiebeleid te optimaliseren | Aon

Deel 2: Welke vaardigheden heeft uw organisatie nodig in de toekomst? | Aon

Deel 3: Hoe kunt u uw selectieproces inrichten om uw DE&I doelstellingen te behalen? | Aon

Maak het selectieproces aantrekkelijk

Als gevolg van de schaarste op de arbeidsmarkt, wordt het vinden van geschikt personeel steeds moeilijker. Om uw bedrijf er positief uit te laten springen, is het belangrijk dat de kandidaat uw selectieproces als prettig of zelfs interessant ervaart. Talentassessments moeten daarom aantrekkelijk zijn voor de aspirant-werknemer. Goede assessments hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • makkelijk en snel in te vullen
  • eenvoudig te begrijpen
  • relevant voor de functie
  • goed ontworpen interface
  • mobielvriendelijk

Technologie speelt een belangrijke rol bij de manier waarop kandidaten het selectieproces ervaren. Verder verwachten ze een persoonlijke aanpak, duidelijke informatie over het bedrijf en de baan en bruikbare feedback. Aon kan u hierbij helpen.

Kies voor een persoonlijke aanpak

De talentassessments van Aon zijn zo gebouwd dat ze heel makkelijk aangepast kunnen worden. Zo tonen ze uitsluitend wat relevant is op basis van de behoeften van uw bedrijf en de eerdere antwoorden van de kandidaat. Dit betekent kortere tests, terwijl ze toch betrouwbaar zijn.

Geef inzicht in de baan en uw bedrijf

Kandidaten gaan met u in zee als ze zich kunnen voorstellen hoe het is om bij uw bedrijf te werken. Steeds vaker kiezen ze werkgevers die nauw aansluiten bij hun eigen waarden en doelstellingen.

Verweef uw visie, missie en bedrijfscultuur daarom in het selectieproces en geef een duidelijk inzicht in de functie door middel van realistische job previews. Dergelijke assessments bieden de aspirant-werknemer interessante en relevante informatie en voorzien uw bedrijf van waardevolle data met betrekking tot het wervingsproces.

Aon kan een verhaallijn creëren die als achtergrond dient voor een hele reeks op maat af te stemmen assessments. Elementen als bijvoorbeeld een video of een andere boeiende presentatie van uw bedrijf, leiden tot grotere betrokkenheid en een hoger percentage kandidaten dat de talentassessments zal voltooien.

Geef waardevolle feedback

Bij de talentassessments van Aon krijgen de kandidaten direct feedback. Individuele rapporten met sterke punten en gebieden om verder te ontwikkelen, worden door kandidaten gezien als een waardevolle blijk van waardering voor de tijd die ze hebben geïnvesteerd in de talentassessments. Het selectieproces moet een gelijkwaardige uitwisseling van informatie zijn, op basis waarvan zowel de kandidaat als het bedrijf de best mogelijke beslissing kunnen nemen.

Wilt u meer weten over hoe u uw selectieproces aantrekkelijker kunt maken voor de kandidaat? Neem dan contact met ons op.

In het laatste deel van deze serie leest u binnenkort hoe uw HR-team flexibele processen en systemen kan inzetten om snel te reageren op veranderingen.

 

Astrid van Helvoort

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement