Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Weet ons te vinden

Dinsdagavond zijn de maatregelen weer fors aangescherpt. Dat is helaas noodzakelijk om de uitbraak van het virus in te dammen en om te voorkomen dat de zorg nog verder overbelast raakt. We zagen het misschien wel aankomen, maar dan toch….

Blog Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

Vooral voor de horeca, evenementenbranche en de daaraan gerelateerde sectoren vraagt het opnieuw grote offers. Maar ook in andere branches zien we dat ondernemers echt behoefte hebben aan perspectief. We moeten alles op alles zetten om de gedeeltelijke lockdown zo kort mogelijk te laten zijn. Aan de andere kant zien we gelukkig ook veel nieuwe initiatieven ontstaan. Nieuwe manieren van werken en nieuwe vormen van dienstverlening. Het is ontzettend belangrijk dat we de ruimte die er wél is, optimaal kunnen blijven benutten. Beknellende wet en regelgeving mag dat niet in de weg staan.

Testcapaciteit

In de regio en ook via onze landelijke organisatie VNO-NCW blijven we benadrukken dat voldoende testcapaciteit echt cruciaal is. Hiermee voorkomen we onnodige personeelsuitval en veel te hoge kosten. Er is nog steeds veel discussie over de kwaliteit en de kosten van commerciële aanbieders van testen. Regelmatig worden we door leden benaderd met vragen hierover. Zo horen we precies waar de knelpunten zitten en kunnen we deze doorspelen naar regionale overheden en onze landelijke organisatie.

Maatwerk in ondersteuning

Nu het Kabinet de maatregelen opnieuw aanscherpt, moet ook de ondersteuning daarop worden afgestemd. We roepen daarom op om de gefaseerde afbouw van de steunmaatregelen uit te stellen. De versoberingen die per 1 oktober zijn doorgevoerd wringen in het licht van de gedeeltelijke lockdown. Aanvullende steunmaatregelen voor de getroffen sectoren zijn met deze ingreep onvermijdelijk.

Door de ondersteuning zo goed mogelijk af te stemmen op de situatie van ondernemers, kunnen we de schade voor economie en maatschappij beperken. VNO-NCW gaat met het Kabinet in gesprek over maatregelen die effectief, eerlijk en begrijpelijk zijn. Hierbij stellen we onder andere een Time-Out-regeling voor, zodat ondernemers tijdelijk kunnen stoppen zonder schulden op te bouwen.

Weet ons te vinden

Belangrijk in deze moeilijke en onvoorspelbare tijd is de kracht van onze vereniging. We verbinden ondernemers met elkaar, hebben lijnen met de gemeenten, provincies, de landelijke organisatie en via de landelijke organisatie met het kabinet en de ministeries. Als wij, natuurlijk binnen de lijnen van de mogelijkheden die er zijn, iets voor je kunnen doen, neem dan contact met ons op.

Ligt jouw onderneming stil, maar val je buiten de boot vanwege een verkeerde SBI-code? Loop je tegen problemen aan waar nog onvoldoende aandacht voor is? Heb je juist een oplossing bedacht die anderen kan helpen? VNO-NCW Brabant Zeeland staat je graag persoonlijk te woord. Laat hier je gegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt natuurlijk ook even bellen: T. (013) 205 00 00.


VNO-NCW en MKB-Nederland zijn een nieuwe bewustwordingscampagne gestart: ‘Voorkom een totale lockdown. Als het kan, werk thuis!’ In deze toolkit vind je enkele banners om vrij te gebruiken voor de eigen website, nieuwsbrief of social media.

Coronacrisis

Archief RSS feed

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement