Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Voorzitter Eric van Schagen: ‘Elke dag is een extraatje’

En toen kreeg hij een zwaar ongeval, moest alles opnieuw leren. Eric van Schagen weet hoe kwetsbaar het leven is. Hij is ceo van ICT-bedrijf Simac en sinds kort voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland. ‘Ik realiseer me zó goed dat alles tijdelijk is.’

‘Ik zie elke dag als een extraatje’, vertelt Eric van Schagen halverwege het interview. Hij was nog zo jong, studeerde nog aan de TU Eindhoven toen hij een ernstig auto-ongeluk kreeg. Een goede vriend kwam erbij om het leven. Zelf moest hij lang revalideren. Leren lopen, fietsen. ‘Dat gevoel van elke dag is een extraatje ben ik eigenlijk nooit meer kwijtgeraakt. Het overlijden van mijn vrouw heeft dat alleen maar versterkt. Alles is tijdelijk.’ Leef elke dag alsof het je laatste is.

Het verklaart misschien de brede interesses, de waslijst aan nevenactiviteiten en de overvolle agenda van Van Schagen, topman van technologiebedrijf Simac. In zijn kantoor in Veldhoven praat hij tussen alle bedrijven door – met een krentenbol met kaas in de hand – over de zaak, over zijn passies en langzaam ook meer over zichzelf… lees hier het openhartige interview met Eric van Schagen verder.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement