Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

De Kracht van Hans de Boer

Op maandag 21 september 2020 neemt Hans de Boer officieel afscheid als voorzitter van VNO-NCW. Eric van Schagen brengt in een dankwoord de kracht van Hans de Boer treffend onder woorden.

Hierbij wil ik mijn grote dank en waardering uitspreken naar Hans de Boer bij zijn afscheid als voorzitter van VNO-NCW. Hans was jarenlang ons boegbeeld. Hij was duidelijk, scherp en schuwde de confrontatie niet. Zowel naar de leden als in het overleg met de politiek en in de media. Soms gaf dat commotie. Maar hij sprak altijd uit overtuiging en bracht daarbij het belang van ondernemerschap, de internationale concurrentiepositie van Nederland en het creëren van banen goed en duidelijk naar voren.

Hij ging daarbij voor concrete resultaten, zowel op macroniveau zoals bij het pensioenakkoord en de crisisregelingen in het kader van Corona als op project- en ondernemingsniveau zoals de railverbinding met Groningen, de ontwikkeling van de quantum computer of het behoud van een bedrijf of een hoofdkantoor in Nederland.

Uiterst positief vond ik ook zijn humor en vriendschap, zijn benaderbaarheid en voor sommigen misschien minder zichtbaar: Hans had een zeer luisterend oor en stond echt open voor kritiek. Hij deed er onmiddellijk wat mee.

Op zijn kwaliteiten, scherpte, humor, actiegerichtheid, benaderbaarheid kun je het onmogelijk beter doen. Daarom is het goed dat zijn opvolger een ander persoon is met andere kwaliteiten. Dan kan ieder excelleren op de eigen kwaliteiten in het belang van VNO-NCW. VNO-NCW zal en kan heel positief terugkijken op de periode Hans de Boer.

In een moeilijke tijd heb je de vereniging met veel elan geleid en vertegenwoordigd en een aantal lastige punten goed opgelost in het belang van onze ondernemingen, de medewerkers en Nederland. Nogmaals dank, respect en waardering!

Eric van Schagen
voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement