Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik Zeeuws familiebedrijvennetwerk: Syndus Group

Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Zeeuws familiebedrijvennetwerk waren we te gast bij  een van onze leden Jean-Paul Heijens, DGA van de Syndus Group in Terneuzen. Een leuke interactieve sessie die voor eindverantwoordelijken van Zeeuwse familiebedrijven een aantal interessante inzichten bood.

Jean-Paul blikte terug op de aanpak en omstandigheden in de eerste jaren na de start van dit veelzijdige familiebedrijf, toen nog Eyke-Hogendoorn geheten. Aan daadkracht en ondernemerschap was geen gebrek in de jaren van opbouw in de Zeeuws Vlaamse Kanaalzone.

Het huidige Syndus is een brede groep van zes internationaal actieve bedrijven die kunststof leidingsystemen, looproosters en constructies leveren, industriële machines en gereedschappen verhuren, staalconstructies bouwen maar ook engineeringsactiviteiten en opleidingen verzorgen.  Jean-Paul gaf hierbij inzage in de strategische koers die Syndus momenteel uitzet, waarin merkpositionering, groei-ambitie en passend opgeleide medewerkers een belangrijke rol innemen.

Vertrouwen en communicatie

Ook stond hij stil bij het belang van communicatie en vertrouwen binnen de directie, een extra belangrijk thema binnen familiebedrijven. Hij vertelde veel geleerd te hebben wat aandachtspunten en valkuilen zijn. Hierop ontstond een open en leerzaam gesprek tussen de aanwezige ondernemers.

Aardwarmteprojecten

Jean-Paul ontving ons bij Amerplastics, één van de bedrijven binnen de Syndus Group. Marc Warmenhoven, directeur van Amerplastics, lichtte twee aardwarmteprojecten toe waar Amerplastics aan bijdraagt. De aansluitende rondleiding gaf nog meer inzicht in de activiteiten van het mooie bedrijf.

Meer weten over het Zeeuws familiebedrijvennetwerk? Neem dan contact op met Chantal de Jonge.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement