Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Robotisering Zeeland

SER Zeeland bracht onlangs een rapport uit over de kansen en bedreigingen van robotisering in Zeeland. Luit Ezinga, voorzitter SER Zeeland, en Cees Pille, regiomanager VNO-NCW Zeeland en SER-lid, waren in de uitzending bij Omroep Zeeland om over dit onderwerp te praten. Ook kwam de toekomst van het poldermodel aan bod.

Tijdens de uitzending van het programma De Zeeuwse Kamer van Omroep Zeeland spraken Ezinga en Pille een half uur lang met presentator Jan Vogel. De kansen en bedreigingen van robotisering kwamen aan de orde, maar ook de toekomst van het poldermodel in Zeeland. VNO-NCW Brabant Zeeland wil in Zeeland aansluiten bij het robotiseringsproject dat in Noord-Brabant loopt. Daar krijgen 300 Bedrijven hulp bij het gebruik van robots. Werkgevers, werknemers, overheden en kennisinstellingen zetten hiervoor samen een proefproject op. De provincie ondersteunt de plannen.

https://soundcloud.com/omroepzeeland/zeeuwse-kamer-over-de-kansen-en-bedreigingen-van-robotisering-2312019

Voor meer informatie over het project robotisering in Zeeland kun je mailen naar Inigo Beeker, projectmanager, via E. beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl.

VNO-NCW Zeeland neemt zitting in SER Zeeland. Dit orgaan adviseert samen met de vakbeweging de regionale overheid bij het beleid. In SER Zeeland zitten Neldes Hovestad en Cees Pille namens VNO-NCW Zeeland. Ook zijn er afgevaardigden van ZLTO, CNV, FNV en De Unie. Onder leiding van onafhankelijk voorzitter Luit Ezinga geeft het orgaan advies aan de provinciale overheid. Eerder adviseerde SER Zeeland over de omgevingsvisie, de economische agenda en het rapport Balkenende. Het is voor VNO-NCW Zeeland een belangrijk overleg om de stem van ondernemers te laten horen in Middelburg.

Meer nieuws uit de regio Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement