Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Robotiserings project voor bedrijven en werknemers van start

De provincie verleent €75.000 subsidie aan VNO-NCW Brabant Zeeland voor het uitvoeren van het project. De Brabantse arbeidsmarktregio’s zijn partner in het project en dragen gezamenlijk ook €75.000 bij.

300 bedrijven

Doel van het project is om 300 bedrijven en 3000 werknemers in de komende 3 jaar ‘robotproof’ te maken. VNO-NCW Brabant Zeeland voert het project in drie stappen uit:
– Aan de hand van schriftelijk onderzoek wordt bij een grote groep bedrijven de behoefte aan kennis en ondersteuning in kaart gebracht;
– Bedrijven krijgen vervolgens de mogelijkheid om door een ‘wasstraat’ te gaan. Dit is een programma waarin zij in enkele dagdelen wegwijs worden gemaakt in robotica;
– Een onderwijsplatform biedt tot slot een overzicht van opleidingen op het gebied van robotica bij particuliere en reguliere onderwijsinstellingen.
Bedrijven kunnen zo eenvoudiger zelf aan de slag met het vernieuwen van hun processen. De initiatiefnemers maken hun bevindingen na afronding van het proefproject openbaar.

Gezamenlijk initiatief

Pact Brabant is een samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers, overheden en onderwijsinstellingen in Brabant. Vorig jaar concludeerden zij dat Brabant vooroploopt in ontwikkeling en productie van nieuwe, geavanceerde robots. Bedrijven in Brabant kunnen tegelijkertijd nog veel meer gebruikmaken van deze nieuwe technologieën. Extra inspanningen zijn nodig om de robotisering van Brabant tot een succes te maken. De pact-partners hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om dit project op te zetten.

Neem voor meer informatie contact op met Inigo Beeker, T (013) 205 00 07, beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl 

Videos

De provincie verleent €75.000 subsidie aan VNO-NCW Brabant Zeeland voor het uitvoeren van het project. De Brabantse arbeidsmarktregio’s zijn partner in het project en dragen gezamenlijk ook €75.000 bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement