Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Mkb’ers adviseren provincie over vinden en behouden hoogopgeleid talent [VIDEO]

Het vinden en behouden van hoogopgeleid talent: het is een uitdaging voor veel Brabantse mkb’ers. Daarom organiseerde VNO-NCW Brabant Zeeland een brainstorm over dit onderwerp. Een groep mkb’ers adviseerde de provincie over acties in de ‘Talentagenda’, een initiatief om het vertrek hoogopgeleid talent uit onze regio tegen te gaan.

Wil je weten wat werkgevers hierover te zeggen hebben? Bekijk dan de video onder dit bericht.

Talentenagenda

Onderzoek toont aan dat een substantieel deel van de hoogopgeleide jongeren Brabant verlaat om elders in het land te gaan werken. Niet goed voor onze economie en vestigingsklimaat. De provincie constateert deze ontwikkeling ook en werkt aan een ‘Talentagenda’: een reeks concrete acties die ervoor moet zorgen dat hoogopgeleid talent in onze provincie blijft wonen en werken. Een goed initiatief, vindt VNO-NCW Brabant Zeeland.

Concrete acties 

Om de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de provincie binnen de Talentagenda op te pakken organiserende we een brainstorm om over mogelijke acties. Conclusie: een goed imago, zichtbaarheid en aantrekkingskracht – employer branding – is voor de werving en het behoud van medewerkers enorm van belang, maar tegelijkertijd een grote uitdaging.

‘"Ik denk dat het belangrijk is dat bedrijven zich beter profileren richting studenten, omdat we trots kunnen zijn op wat we hier hebben. Met name die trots ontbreekt er nog wel eens aan. " – Jack Rademakers, PeKa Kroef

En hoe nu verder?

In september 2019 wordt een eerste voorstel van de agenda neergelegd bij Gedeputeerde en Provinciale Staten. Na goedkeuring gaat het team ‘Talentenagenda 2025’ de voorgestelde acties en adviezen verder uitwerken in samenspraak met het bedrijfsleven, de hogere onderwijsinstellingen, de overheid en onze talenten.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Neem contact op met onze lobbyist Arbeidsmarkt & Onderwijs, Anne Deelen: T (06) 24 35 91 80 \  E deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

Meer over het thema Arbeidsmarkt en onderwijs >

Videos

Brainstorm Talentagenda

Een groep mkb'ers adviseerde de provincie over acties in de 'Talentagenda', een initiatief om het vertrek van hoogopgeleid talent uit onze regio tegen te gaan. Benieuwd wat werkgevers hierover te zeggen hebben? Bekijk de video!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement