Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Geef ondernemers meer tijd voor terugbetaling lokale belastingen

VNO-NCW Brabant Zeeland doet een dringend beroep op gemeenten om ondernemers langer de tijd te geven om uitgestelde, lokale belastingen terug te betalen. “Landelijk is die termijn op 29 september verruimd naar 36 maanden op verzoek van de hele Tweede Kamer. Wij vragen u op lokaal niveau hetzelfde te doen. Eén lijn trekken is niet alleen duidelijk, het vergroot ook de overlevingskansen van onze ondernemers”, aldus voorzitter Eric van Schagen in een oproep.

Van Schagen verwijst in zijn brief naar de vorige week aangescherpte maatregelen die veel  ondernemers in onder meer horeca, cultuur, sport en verblijfsrecreatie opnieuw hard raken. Het gaat om ondernemers die van groot belang zijn voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid en die in veel gevallen ook anderszins een bijdrage leveren aan de gemeenschap. “We vragen gemeenten daarom dringend zich hard te maken voor de overlevingskansen van deze ondernemers en hen langer te tijd geven om uitgestelde, lokale belastingen terug te betalen.”

Vorige week stemde de Tweede Kamer in om de terugbetalingstermijn van uitgestelde belastingen te verruimen van 24 naar 36 maanden. Ondernemerskoepels MKB-Nederland en VNO-NCW hadden daar landelijk op aangedrongen om ondernemers meer lucht te geven om aan hun verplichtingen te voldoen en een mogelijk faillissement af te wenden. Staatssecretaris Vijlbrief gaat de motie uitvoeren. Eenzelfde verzoek zal door VNO-NCW Brabant Zeeland gedaan worden aan de waterschappen en provincies Brabant en Zeeland.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement