Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zaken doen over de grens – Duitsland

12 april 2021 | 12:30 - 13:30 | Online via Zoom

Heb je interesse om zaken te gaan doen in Duitsland en heb je specifieke vragen? Of ben je al actief in Duitsland en kun je wel wat hulp gebruiken?

Meld je dan nu aan voor de interactieve digitale lunchsessie Zakendoen over de grens: Duitsland. De bijeenkomst richt zich specifiek op de gebieden Noordrijn-Westfalen en Zuid-Duitsland. Experts en ervaringsdeskundigen Maik Mandemaker, International Business Manager bij NLinBusiness en Wiljan Laarakkers, directeur van J.H. Laarakkers B.V., schuiven ook aan.

Programma:

  • Maik komt uit een Nederlands-Duitse familie. Hij is tweetalig opgevoed en heeft aan aan beide kanten van de grens gewoond en gewerkt. Hij geeft praktische aanknopingspunten, zodat je na de sessie snel aan de slag kunt met jouw ambitie om actief te worden in ons buurland.
  • Daarnaast kijken we samen naar de verschillende regio’s binnen Duitsland en hun karakteristieken. Voor veel ondernemers geldt dat zakendoen met Duitsland beperkt blijft tot de aangrenzende deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, terwijl er ook enorme kansen liggen in Zuid-Duitsland.
  • In 1945 wordt het familiebedrijf Laarakkers opgericht. Door de enorme groei van het bedrijf breiden ze vanaf 1990 hun activiteiten uit naar Duitsland wat zeven jaar later resulteert in de oprichting van J.H. Laarakkers Rückbau und Recycling GmbH in Rheinberg. De broers Wiljan en Marcel Laarakkers nemen als derde generatie in 2001 het stokje over. Twintig jaar na de oprichting van het bedrijf in Duitsland openen ze een kantoor in Düsseldorf om vervolgens hun grootste order ooit binnen te halen. Inmiddels is het bedrijf internationaal uitgegroeid tot gerenommeerd en toonaangevend specialist in sloop, asbestverwijdering, grondwerk, grond/bouwstofrecycling en projectontwikkeling.  Wiljan deelt met ons al zijn ervaringen en tips en trics.
  • Tenslotte is er tijd om elkaar te leren kennen en vragen te stellen en een vervolgafspraak te maken. Heb je vooraf al vragen? Vermeld deze dan bij je aanmelding.

Aan het einde van deze sessie:

  • Ben jij op de hoogte van praktische tips en trics en ervaringen van ondernemers die je voorgingen met zakendoen in Duitsland
  • Weet jij welke zakelijke kansen je in het westen en zuiden van Duitsland kunt grijpen
  • Heb je andere ondernemers leren kennen die net als jij ook zaken doen of willen doen in Duitsland
  • Ga je wellicht naar huis met een vervolgafspraak met een andere ondernemers om verder te sparren en jouw ambitie uit te werken

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Vivian Schoormans (schoormans@vnoncwbrabantzeeland.nl).

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement