Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Warm bad voor nieuwe leden

Je wordt lid van VNO-NCW Brabant Zeeland en sluit je aan bij het sterkste ondernemingsnetwerk van Brabant en Zeeland. En dan? Leden die in het laatste kwartaal van 2019 lid werden, konden woensdag 22 januari deelnemen aan de Nieuweledenlunch op ons eigen kantoor. Ruim 50 ondernemers maakten kennis met onze club en elkaar én hoorden hoe ze het maximale uit hun lidmaatschap halen. Ze kregen antwoorden op vragen als:

  • Bij welke studieclub of community kun je aanhaken?
  • Welke bijeenkomsten zijn voor jou interessant?
  • Hoe vind je aansluiting bij andere leden?

Bekijk hier de foto's

Ellen Kroese, directeur: “We willen onze nieuwe leden het gevoel geven in een warm bad terecht te komen. Kennismaken met ons en met elkaar. Het aanbod is groot, iedere regio is anders en iedere ondernemer heeft op zijn beurt zijn of haar eigen behoeften. We proberen daar als vereniging zoveel mogelijk op aan te sluiten. Ieder lid moet iets kunnen halen of brengen. We helpen hen met deze bijeenkomst wegwijs te worden.”

Ondernemers versterken

Na een informele kennismaking en een goede lunch heette Ellen Kroese iedereen welkom. Ze legde uit hoe onze vereniging in elkaar zit en wat we onze leden bieden. Ze benadrukte daarbij het doel: de regionale kracht van ondernemers versterken. “We bemoeien ons alleen met zaken waarop we invloed kunnen uitoefenen en die ondernemers verder brengen. Onze leden bepalen de inhoud in alles wat we doen. We hebben elkaar daar keihard voor nodig.”

Ondernemerskracht bundelen

Voorzitter Eric van Schagen onderstreepte de relevantie van het lidmaatschap en de belangenbehartiging.

“Iedere ondernemer zou eigenlijk het belang van het lidmaatschap moeten inzien en als vanzelfsprekend lid moeten worden. Alleen als we samen optrekken kunnen we de beste resultaten bereiken voor het gezamenlijke bedrijfsleven in Brabant en Zeeland. Als je als ondernemer lid bent van onze vereniging, dan kun je iets betekenen en heb je inspraak," aldus van Schagen

Het moet leuk zijn

Organisator en initiatiefnemer Rena Swalen, regiomedewerker VNO-NCW West-Brabant vult aan: “Het moet leuk zijn, we zijn niet voor niets een vereniging. Door deze kennismaking met onze vereniging en andere nieuwe leden, ligt de drempel om deel te nemen aan andere activiteiten hopelijk lager. Ook in je eentje, want de kans is groot dat je iemand tegenkomt die vandaag hebt leren kennen. Bovendien horen we graag wat onze leden bezighoudt, zodat we het aanbod daar steeds beter op kunnen laten aansluiten.”

Deelnemers konden ook vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Tijdens de speeddates leerden ze elkaar beter kennen en kregen wij zelf de gelegenheid hun wensen te inventariseren.

Martijn Koelewijn van Cervo Group reageerde enthousiast: “Het was een leuke middag. Een duidelijk verhaal en interessante informatie. Ik heb echt het idee dat het lidmaatschap gaat bijdragen aan ons netwerk, het vergroten van onze kennis en dat het uiteindelijk onze business zal versterken. Steven Spooren van JAM deelt die mening: “Eric heeft me echt doen inzien dat je als collectief veel meer kunt bereiken dan als ondernemer alleen.”

Ook drie Zeeuwse nieuwe leden namen de moeite om naar Tilburg te komen. “De soms veronderstelde grens is geen issue. Ondernemers willen van elkaar leren. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. We zien dat de behoefte voor deze introductie groot is en dat het meerwaarde biedt. Het is heel positief ontvangen. Tegelijkertijd geeft het ons voldoende stof tot nadenken voor de volgende Nieuweledenlunch.”, aldus Rena.

De nieuweledenlunch staat vooralsnog twee keer per jaar op de planning. Nieuwe leden ontvangen automatisch een uitnodiging. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met Rena Swalen via e. swalen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement