Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland praat mee over MIRT-onderzoek Brainport: ondernemersinput gevraagd

Mooi resultaat in de lobby op infrastructuur: VNO-NCW Brabant Zeeland is door de Eindhovense wethouder mobiliteit Monique List gevraagd bestuurlijk aan tafel te zitten voor het MIRT-onderzoek Verstedelijking en Mobiliteit Brainport. Ronald Slaats, voorzitter VNO-NCW Eindhoven, vertegenwoordigt de ondernemersbelangen. We vragen jou ook om input. Heb je een probleem of juist een oplossing voor de bereikbaarheid in de Brainportregio? Laat het ons weten.

Afgelopen november werd 5 miljoen beschikbaar gesteld om oplossingen te bedenken voor de bereikbaarheidsproblemen in en rondom Eindhoven. Deze 5 miljoen is beschikbaar gesteld voor een MIRT-onderzoek. MIRT staat voor het Meerjaren Programma Infrastructuur, Ruimte en Transport en geldt als de spelregels voor Rijksinvesteringen in de regio. Aankomende november willen de provincie en de regio financiering aanvragen voor de aanpak van de bereikbaarheid in en rondom de Brainportregio en dan met nam.

Het onderzoek bestaat uit twee pilaren: de woningbouwvraagstukken en de bereikbaarheid. Hierbinnen wordt onderzocht vanuit meerdere ontwikkelperspectieven. Dit zijn reeds bestaande plannen, zoals de aanpak van de A58 en de verbreding van de A67 tot aan Asten, maar ook nieuwe initiatieven, zoals de verbreding van de A67 tot aan Geldrop, de Brainport-Lijn en de Bundelroutes, worden onderzocht

Nu VNO-NCW Brabant Zeeland bestuurlijk meepraat over het onderzoek, zoeken we ook nieuwe initiatieven. Zo hebben wij de Noordoost-Corridor opnieuw ingebracht (in de volksmond beter bekend als de Ruit), maar ook de spoorwegverbinding Eindhoven CS en Eindhoven Airport. Niet alle initiatieven kunnen worden meegenomen, maar ze kunnen ze wel worden onderzocht. Resultaten van deze onderzoeken leiden mogelijk tot nieuwe afwegingen. We vragen ook om jouw input. Ervaar je een probleem of heb je een goede oplossing voor de bereikbaarheid in de Brainportregio? Neem dan vooral contact op met ondergetekende.

VNO-NCW Brabant Zeeland werkt daarnaast samen met Logistics Community Brabant en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant om met anonieme data van ondernemers een beter beeld te schetsen van bereikbaarheidsproblemen in en rondom de Brainportregio, maar ook bijvoorbeeld truckparkingproblematiek. Wil jij jouw vervoersdata delen en hier op die manier aan meewerken(uiteraard volledig anoniem na ondertekening van een NDA)?

Laat het ons weten.

Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte

derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl, 06-599 474 15

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement