Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Van sprookje naar werkelijkheid: hoe zet je medewerkers in beweging [VIDEO]

Op donderdag 26 september kwam de HR-community van VNO-NCW Brabant Zeeland bij elkaar in de Efteling. Tijdens een interactief programma nam Ralph Kolen, theatermaker en HR-specialist, ons mee in de ‘wondere wereld’ van mobiliteit, bewustwording, plezier in werk en mogelijkheden. De deelnemers werden verrast doordat ze zélf aan het bewegen werden gezet. 

[scroll naar beneden voor de video met een impressie van de middag en de ervaringen van de deelnemers]

Ruim 60 HR-specialisten kwamen deze middag naar het Efteling Hotel om het event bij te wonen. Het thema was Mobiliteit van medewerkers, wat kun je hierin betekenen? De deelnemers werden aan de start van het programma direct verrast doordat ze zélf aan het bewegen werden gezet. Door het spelen van een eigen sprookje ontstonden leuke en hilarische momenten en werd er veel gelachen met elkaar.

“Ik had eigenlijk verwacht dat ik hier een uurtje zou kunnen zitten en luisteren, maar dat bleek toch heel anders te zijn. Het was leuk en paste goed bij het onderwerp”

Jo Meulenbroeks, HR-manager bij HAVEP Workwear

De rode draad van het programma liet zien dat je aan verschillende knoppen kan draaien om mensen in beweging te zetten, maar dat het vooral gaat om de cultuur in het bedrijf en de ruimte die het personeel krijgt voor ontwikkeling. Maak jij veel plezier door de dingen die je dagelijks doet? De HR-directeuren- en managers gingen na het actieve deel in groepjes uit elkaar om hiervoor serieus met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

“Ik vond het heel inspirerend en interessant om een keer over de grens van mijn eigen organisatie heen te kijken. Fantastisch hoeveel verschillende bedrijven hier vandaag bij elkaar zijn”

Ann Claessens, HR Program Manager bij Philips

“Het samen sparren, samen overleggen en ervaringen uitwisselen was absoluut interessant”

Rowena Siemons, HR-manager Concrete Valley

De middag sloten we gezellig af met een drankje en hapje aan de bar. 

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de middag en ervaringen van de deelnemers. Wil jij de volgende keer ook aansluiten? Op dinsdag 18 februari 2020 is er een vervolg waar we doorpraten over (het behoud van) toptalent.

Ja, ik heb interesse in de HR-community

 

[Lees verder onder de video]

Videos

Mobiliteit van medewerkers, wat kun je hierin betekenen?

Van sprookje naar werkelijkheid: hoe zet je medewerkers in beweging? Terugblik event HR-community in de Efteling op 26 september 2019

Over de HR-community

Personeel is hét thema dat alle leden van VNO-NCW Brabant Zeeland bindt. Om die reden startten we een HR-Community voor HR-directeuren- en managers bij bedrijven met meer dan 50 medewerkers. De HR-community komt een aantal keer per jaar bij elkaar tijdens een tof event op een speciale locatie met een topspreker. Daar behandelen we concrete vragen en problemen van de deelnemers.

Bekijk hier ons aanbod van bijeenkomsten en evenementen >

Sluit je aan bij het grootste ondernemersnetwerk van Brabant en Zeeland

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement