Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik op het event ‘De volgende stap naar verduurzaming en de energietransitie’

Op donderdag 8 juni vond in het nieuwe Gebouw vol Energie van Kuijpers in ‘s-Hertogenbosch het event De volgende stap naar verduurzaming en de energietransitie plaats. Experts, inspirerende sprekers en leden van VNO-NCW Brabant Zeeland kwamen samen met hetzelfde doel: het bevorderen van duurzaamheid en het versnellen van de energietransitie.

We trapten de middag af met keynotesprekers Maarten van Andel, vooraanstaand expert op het gebied van duurzame energie, en Aukje Kuypers, CEO van Kuijpers. Maarten nam ons mee in de huidige stand van zaken en de uitdagingen die voor ons liggen. Hij benadrukte het belang van een integrale benadering van de energietransitie. Maarten: ‘Het is niet voldoende om alleen te focussen op energieopwekking. We moeten ook kijken naar energie-efficiëntie, het verminderen van consumptie en het heroverwegen van onze productiemethoden.’

Goed voorbeeld doet volgen

Aukje deelde haar visie op het realiseren van een energie neutraal gebouwde omgeving. Ze liet zien hoe Kuijpers zelf het goede voorbeeld geeft met het ontwikkelen en realiseren van hun nieuwe locatie Gebouw vol energie. Haar enthousiasme en toewijding aan duurzaamheid waren aanstekelijk, en het was inspirerend om te zien hoe een bedrijf zich actief inzet voor verandering.

De diepte in

Na het plenaire deel waren er maar liefst negen verdiepende workshops op uiteenlopende thema’s rondom de energietransitie. Deze workshops boden de deelnemers de mogelijkheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen, zoals de inzet van waterstof, verduurzaming van gebouwen en bedrijventerreinen, mobiliteit en de uitdagingen rondom netcongestie. Experts deelden hun kennis en ervaring en stimuleerden interactie tussen de deelnemers. Het was een waardevolle gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen en te leren van elkaars ervaringen.

Actie

De dag werd afgesloten met een gezellige informele netwerkborrel. Ondernemers praatten met elkaar na over het onderwerp en wisselden tegelijkertijd ideeën uit.  Het was een geslaagde middag met een goede aanzet tot verdere actie op de verduurzaming van bedrijven en het versnellen van de energietransitie.

Bekijk de presentaties van de sprekers en workshops:

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement