Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik Haringparty: aandacht voor de Midden-Brabantse arbeidsmarkt

Op donderdag 23 juni was het dan zover, de Haringparty Midden-Brabant bij Auberge du Bonheur in Tilburg. De organisatie van het event lag in handen van TOP013, VNO-NCW Midden-Brabant en BORT/ Vitaal. Het zonnetje scheen fel en de sfeer was goed met de circa 150 aanwezigen. We trapten het programma af onder leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet. Niemand minder dan Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt, was onze keynote deze middag samen met jonge ondernemers Nicky Foesenek (Bonheur Horeca Groep) en Remon Versteijnen (BTT).

Slim omgaan met beperkt aanbod

Ton nam in de brandende zon het publiek mee in zijn verhaal over de arbeidsmarkt en aan welke tien knoppen je als ondernemer kan draaien om het personeelstekort op te lossen. Via mentimeter werd het publiek betrokken bij de keuzes die gemaakt kunnen worden om personeel aan te trekken of het personeelstekort op een alternatieve manier in te vullen. Daarbij gaf Ton wel aan dat vergrijzing en daling van het aantal jongeren ervoor zorgen dat het aanbod de komende jaren krap zal blijven, gelet op de vraag. Geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar we moeten dus slim omgaan met het beperkte aanbod.

Van de tien knoppen waren in de ogen van de aanwezigen drie favoriet: mobiliseren van onbenut potentieel, inzetten va technologie (automatiseren/robotiseren) en zij-instroom stimuleren. Dat bleek tijdens de ledenpoll die tijdens de bijeenkomst werd gehouden.

Haring happen

Vervolgens was natuurlijk het moment waar de Haringparty om bekend staat: de uitreiking van het vaatje haring. Op een ludieke wijze werd door een fietskoerier het haringvaatje aan de wethouders Bas van der Pol (gemeente Tilburg), Ronald Bakker (gemeente Waalwijk), Natasja Leijser (voorzitter VNO-NCW Midden-Brabant) en Marc Heuvelmans (voorzitter BORT) overhandigd. Na het formele gedeelte kregen de gasten de verse haring geserveerd en begon het netwerkdeel onder het genot van een hapje en een drankje.

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Het was fijn elkaar weer te zien!

Som der delen

Op 21 september gaat Ton, als kersverse stadshoogleraar van de gemeente Tilburg, kijken naar de mogelijkheden voor stroomlijning van de arbeidsmarkt. VNO-NCW Midden-Brabant en BORT worden daar ongetwijfeld bij betrokken. Zijn motto: de som der delen in deze regio is meer dan alle losse onderdelen en daarmee kan de regio echt het verschil maken.

Bekijk hier alle foto’s van de middag

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement