Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Startschot platform Driven by Data

Op 14 mei 2018 geeft staatssecretaris Mona Keijzer het startschot voor het Platform Driven by Data om Bossche ondernemers in het MKB Data Lab te helpen groeien dankzij slimme data toepassingen.

Financieel Dagblad: Mona Keijzer: ook mkb’er moet profiteren van digitale snelweg

Met het MKB Data Lab krijgen Bossche ondernemers concreet hulp om aan de slag te gaan om productiever te worden. Zo wordt in de praktijk geleerd wat wel en niet werkt om mkb’ers te helpen digitaliseren om vervolgens landelijk op te schalen.

Wie wil dat het mkb gaat werken met data moet het tastbaar maken. Dat is wat het MKB Data Lab doet in samenwerking met professionals en studenten van Jheronimus Academy of Data Science (JADS). In het MKB Data Lab wordt gekeken hoe data-volwassen het bedrijf is, waar de ondernemingskansen liggen en welke data beschikbaar is. Vervolgens krijgen ondernemers toegang tot data expertise en gaan studenten met het specifieke vraagstuk aan de slag.

Het platform Driven by Data is een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland, Rabobank,  N.V. Bossche Investerings Maatschappij, JADS, gemeente ‘s-Hertogenbosch en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het is een verdere uitwerking van het rapport ‘De Economische Kracht van ’s-Hertogenbosch 2025’ dat VNO-NCW ’s-Hertogenbosch in 2017 lanceerde.

Platform Driven by Data geeft impuls aan verdienvermogen van het mkb
Platform Driven by Data helpt het mkb geld verdienen met data
Datalab gaat ondernemers helpen met big data: ‘Ze weten niet wat ze ermee kunnen’

Data: doe iets met die verborgen schat

Data: doe iets met die verborgen schat

De belangstelling van Bossche ondernemers voor het MKB Data Lab is erg groot. De eerste ronde gaat in april 2018 van start en zit meteen vol. Rob Gielens van Riemersma Leasing is één van die deelnemers: 'Door onze grote hoeveelheid data sloeg Excel bij ons op tilt. Nu hebben we laagdrempelig toegang tot professionele expertise en automatisering, zonder grote investeringen.'

Interview met Rob Gielens

Klik hier voor het jaaroverzicht 2018

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement