Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemersverhalen die raken

Op woensdag 13 februari stonden ondernemers met hun eigen persoonlijke verhaal centraal tijdens de bijeenkomst bij Heijmans in Den Bosch. Dit keer geen bedrijfspresentaties, maar échte verhalen van Ton Hillen (Heijmans) en Eric van Schagen (Simac).

Ton Hillen: 'We moeten veel trotser zijn op de ‘handjes’ die nog dingen kunnen maken'

Ton Hillen, voorzitter RvB Heijmans, had een duidelijk verhaal. Over doorzetten, winnen, sport, vertrouwen, commitment, altijd blijven verbeteren, oplossingsgericht denken en doen en genieten van succes. Maar net zo belangrijk vindt hij het omgaan met teleurstellingen. Hoe ga je om met banken die na jarenlang verlies de stekker uit je onderneming willen trekken en hoe win je dat vertrouwen terug?

Zijn boodschap: met open vizier het gesprek aangaan, afspraken maken en die ook nakomen. Indien nodig harde beslissingen nemen, als die voor het bedrijfsbelang nodig zijn, en los issues daadwerkelijk op. Ook als ze pijn doen en misschien niet terecht zijn. Los ze op. Daarmee loodste Hillen Heijmans vanaf de rand van de afgrond terug naar een winstgevend concern waar iedereen weer trots op kan zijn.

Daverend applaus

Over de huidige markt in de bouwwereld was hij ook duidelijk: ‘Er zijn veel uitdagingen de komende jaren, waarbij het krijgen en houden van ‘handjes’, mensen die de dingen kunnen maken op de bouw, de grootste uitdaging gaat zijn. De BV Nederland zou veel meer moeten investeren in opleidingen, niet alleen op hoog niveau, maar nog veel meer op het niveau van ambachten. We moeten trots zijn op die mannen en vrouwen, en zij moeten trots kunnen zijn op wat ze doen’, aldus Hillen. Die oproep leverde hem een spontaan en daverend applaus op vanuit de zaal.

Ton Hillen: 'We moeten veel trotser zijn op de ‘handjes’ die nog dingen kunnen maken'
Eric van Schagen: 'Van succesvol bedrijf ineens bijna failliet, het kan echt'

Eric van Schagen: 'Van succesvol bedrijf ineens bijna failliet, het kan echt'

Eric van Schagen is CEO van Simac, een bekend en succesvol bedrijf in de IT wereld. Het bedrijf was zo succesvol dat het na een beursgang de ene na de andere overname kon doen om groter en groter te groeien. Eric: ‘En dan ineens zijn daar problemen met je financiën. Het faxbericht – die had je toen nog – met daarin de boodschap dat je debiteuren niet meer betaald worden, ligt voor je op je bureau. De banken trekken er letterlijk de stekker uit…’

Ook in slechte tijden blijven innoveren

Van Schagen sloot zich aan bij de lessen die door Ton Hillen werden genoemd: ‘Sta op, neem het voortouw, maak afspraken, ben betrouwbaar en kom je afspraken na. Daarmee win je vertrouwen terug en kun je verder!’  Daar voegde hij aan toe dat hij ook in slechte tijden is blijven innoveren. ‘Met alleen doen wat je deed heb je geen kansen in de toekomst. Houd je mensen betrokken, ben open, innoveer en ben trots op je bedrijf.’ Van Schagen zit nu weer zelf aan het stuur, doordat het bedrijf succesvol van de beurs is afgehaald. ‘Nu zorgen dat je de enorme ontwikkelingen bij kunt houden’, aldus Eric.

Voor de ondernemers het verhaal kunnen vertellen en uitvoeren

Het is bijna een jaar geleden dat Eric van Schagen voorzitter werd van VNO-NCW Brabant Zeeland. Marc Hoedemakers, gespreksleider van de middag en voorzitter van VNO-NCW ’s-Hertogenbosch, vroeg Eric wat hem het afgelopen jaar het meeste is opgevallen. Eric: ‘Het belangrijkste? Dat we echt een verschil maken. Dat we op gebied van infrastructuur zaken voor elkaar krijgen, dat wij dicht op de arbeidsmarkt zitten en dat vertalen naar ‘Den Haag’, dat we vanuit ondernemersstandpunt kijken naar duurzaam ondernemen. Daarvoor moet je met velen samen optrekken en daarom moéten bedrijven lid zijn van VNO-NCW Brabant Zeeland. Omdat wij het verhaal voor de ondernemers kunnen vertellen en uitvoeren. Daar zijn we voor.’

Meer nieuws uit de regio Oost-Brabant

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement