Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Hoe draagt techniek bij aan een betere wereld?

Dit was het thema waarin 75 deelnemers uit de sectoren onderwijs, bedrijfsleven en overheid zich verdiepten tijdens de bijeenkomst van de TechnologieTafel op 14 maart jl.

Bij de Automotive Campus in Helmond pitchten leerlingen van het dr. Knippenbergcollege over hun idee ‘Het slimme Park’. Hiermee won de school de finale van Artcadia 2017-2018, een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor scholen. Vervolgens presenteerde Tessa van der Poel, leerlinge van het Jan van Brabant College, haar idee om met een soort grote stofzuiger lucht op te zuigen waaruit giftige stoffen worden gefilterd en de gereinigde lucht weer uit te blazen. Laurens Schwiebert, Business Development Manager van Brainport Smart District, sloot dit programmaonderdeel af met een toelichting op de plannen voor een ‘slimme’ wijk in Helmond die over tien à vijftien jaar gerealiseerd moet zijn.

In het tweede deel van de middag kwamen de thema’s data en veiligheid, gezond en vitaal, mobiliteit, energie, circulaire economie, deeleconomie en voeding aan bod. Per tafel met leerlingen, ondernemers, en docenten werd een van deze thema’s uitgediept.

De volgende bijeenkomst van de Technologie Tafel vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week op vrijdagmiddag 24 mei 2019 bij Franke Nederland in Helmond.

Meer nieuws uit de regio Zuidoost-Brabant

De Technologietafel is een initiatief van het Dr.-Knippenbergcollege en de heer Wim Kuypers (Kuijpers installaties) en andere vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven (VNO-NCW Brabant Zeeland) om de wereld van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid dichter bij elkaar te brengen. Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement