Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Fieldlab Industrie 4.0

Innovatiehuis De Peel en AAE namen onlangs het initiatief voor de oprichting van Fieldlab 4.0 De Peel. Een experimentele praktijkomgeving, waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht smart industry oplossingen ontwikkelen en mensen deze oplossingen leren toepassen.

De industriële sector is op dit moment sterk in beweging. Nagenoeg alle bedrijven in de sector zullen op de een of andere manier worden geraakt door ontwikkelingen rond de vierde industriële revolutie (ook wel industrie 4.0 of smart industry genoemd). Voorop lopen in digitalisering van de industrie is dus cruciaal voor de werkgelegenheid en de toekomstige economische groei.

Hoe vind je als ondernemer de balans tussen de business van vandaag en de uitdagingen van morgen? Door samen op te trekken, risico’s te delen en snelheid te maken kunnen juist MKB-bedrijven het verschil maken. Met dit in het achterhoofd namen Innovatiehuis De Peel en VNO-NCW Brabant Zeeland lid AAE Groep recentelijk het initiatief voor een Fieldlab Industrie 4.0 De Peel.

Wat is Fieldlab Industrie 4.0?

Een Fieldlab is een experimentele praktijkomgeving, waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht smart industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren en mensen deze oplossingen leren toepassen. Een Fieldlab versterkt bovendien verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op specifieke smart industry thema’s.

Ondernemers in de lead bij Fieldlab Industrie 4.o

Bij de verdere ontwikkeling en inrichting van het Fieldlab Industrie 4.0 plaatsen we regionale ondernemers in de lead. Op 30 januari 2019 vond een eerste verkennende bijeenkomst plaats met industriële bedrijven uit de Peelregio. Tijdens deze bijeenkomst hebben we in eerste instantie met een beperkt aantal ondernemers de behoeften gepeild en een gezamenlijk vertrekpunt bepaald voor de verdere ontwikkeling van deze unieke kans voor de maakindustrie in de Peel! De vervolgsessie is gepland op woensdag 20 februari.

VNO-NCW Brabant Zeeland is founding partner  van Innovatiehuis De Peel: een netwerkorganisatie waarin ondernemers, overheden en (kennis)instellingen samenwerken aan innovatie in De Peel. 

Meer informatie over Innovatiehuis De Peel en Fieldlab Industrie 4.0 De Peel

Meer nieuws van VNO-NCW Oost-Brabant

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement