‘Doorzetten, samenwerken en nieuwsgierigheid, zijn belangrijker dan een diploma’ | Marian Wagemakers | Dalco Food

In Oss wacht mij een hartelijke ontvangst. Op de parking bij de voordeur is speciaal voor bezoekers een plaatsje vrij gehouden en de receptioniste begroet mij persoonlijk. Even later wordt de koffie ingeschonken. De meegebrachte “Osse Trotse schnitte” wordt aangesneden door Marian Wagemakers (56), directeur van het innovatieve foodbedrijf Dalco met 140 medewerkers en vestigingen in Oss en sinds 2015 in Oosterhout.  Dalco co-creëert en produceert vega en vegan maaltijdcomponenten, snacks en fingerfood. Het bedrijf startte 46 jaar geleden met vleesproducten. 10 jaar later rolden de eerste vegetarische etenswaren van de band. Nu is honderd procent van de producten die Dalco Food maakt vegetarisch. ‘Mijn vader is ondernemend en heeft een vooruitziende blik. Vanuit nieuwsgierigheid zette hij de eerste stappen in de wereld van vleesvervangers op basis van sojaproducten. Onze medewerkers hadden het aanpassingsvermogen om deze transitie succesvol door te voeren.’

Foto’s: Joris Buijs Fotografie ©

Van vader op dochter

Marian groeit op boven de winkel van haar familie met activiteiten in detailhandel en horeca . ‘Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Onze familie bezat meerdere winkels met verswaren, die gezamenlijk de voorloper waren van de supermarkt. De passie en nieuwsgierigheid van mijn vader en oma inspireren mij nog iedere dag.’ Marian is een doorzetter. Ze volgt de Mavo, Havo en Atheneum en kiest voor de studie rechten. ‘Een dochter die werkzaam is in het familiebedrijf, was in die tijd nog ongebruikelijk. Daarom ben ik mijn eigen weg gegaan, naar Amsterdam verhuist en als jurist werkzaam geweest bij Zilveren Kruis. Om nooit meer terug te komen’,  voegt Marian met een glimlach toe. Zaken lopen anders. Als in 2009 haar vader vraagt hem te helpen bij een complexe aanvraag voor een milieuvergunning, is dat het moment waarop Marian in beeld komt om toe te treden als adjunct-directeur bedrijfsvoering van het familiebedrijf. De passie voor food zat vanaf de jeugd al in haar genen en in 2013 verhuist zij naar Oss en neemt zij het roer over van haar vader.

'De passie en nieuwsgierigheid van mijn vader en oma inspireren mij nog iedere dag.’

Een eigen koers

‘Iedere ondernemer moet een bijdrage leveren om de klimaatdoelstelling te bereiken’, zegt Marian overtuigend. ‘Vanuit die achtergrond zijn wij sinds 2020 een “vleesvrij” bedrijf. We hebben de kennis en kunde vergaard om met machines, waarmee wij in het verleden vleesproducten verwerkten, vega en vegan producten te maken. Het zijn andere producten, maar de waarden en dynamiek van ons familiebedrijf zijn ongewijzigd gebleven. Daarom hebben de medewerkers de transitie positief ervaren. Bij het aantrekken van nieuwe medewerkers kiest Dalco voor een eigen koers. Het bedrijf prefereert mensen met de juiste vaardigheden, boven de behaalde diploma’s. ‘Het is belangrijker wie hij of zij is, dan een bewijs van school. Als iemand een doorzetter is, niet wegloopt van het eigenaarschap, nieuwsgierig is en kan samenwerken, dan is hij of zij bij ons welkom.’

Dalco prefereert mensen met de juiste vaardigheden, boven behaalde diploma’s. ‘Het is belangrijker wie hij of zij is, dan een bewijs van school.'

Duidelijkheid

Het werven van medewerkers voor hoger opgeleide functies verloopt voortvarend. Marian ziet wel een kentering opdoemen: ‘de nieuwe generatie wil niet meer fulltime werken en maakt andere keuzes bij het vinden van de ideale balans tussen werk en privé.  Verder valt mij op dat vragen als “wat is je duurzaamheidsbeleid” en “hoe sta je met het bedrijf in de wereld” steeds vaker gesteld worden. Dat zegt iets over welke informatie door het bedrijf gedeeld moet worden bij de presentatie van vacatures.’

Ronduit zorgelijk is daarentegen het aanbod van operators. De functie wordt in de arbeidsmarkt als weinig aantrekkelijk beoordeeld.  ‘Door het tekort aan operators kunnen wij moeilijk doorontwikkelen.’ De zoektocht wordt extra bemoeilijkt door het gebruik van de functienaam “operator”.  ‘Het is een verzamelnaam. Iedereen wordt operator genoemd, terwijl er grote verschillen zijn in niveau en taken. Hoe duidelijker je bent in het profiel van de kandidaat, des te groter is de kans dat je iemand vindt. Mocht dat geen oplossing bieden, dan richten wij het productieproces anders in en denken wij bewust na wie we daarbij zoeken.’

Op mijn laatste vraag hoe Marian naar de toekomst kijkt, ontvouwt ze: ‘ik blijf nieuwsgierig en benader het positief, want dan kun je de toekomst zelf mee vormgeven.’

Krachtvoer Marian Wagemakers:

  • Vraag bij bepaalde functies niet naar diploma’s, maar selecteer op benodigde vaardigheden.
  • Bied flexibele werktijden zodat medewerkers een goede balans vinden tussen werk en privé.
  • Richt het productieproces in op basis van de beschikbaarheid van potentiële medewerkers.

In de tweede serie Krachtvoer voor ondernemers gaat Ton Gimbrère in gesprek over de Brabantse arbeidsmarkt met bijzondere ondernemers en bedrijven en schrijft daarover wekelijks een blog. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke ervaringen van ondernemers. Bij ieder gesprek neemt hij iets lekkers mee voor bij de koffie. Hij trakteert op dé lokale specialiteit uit de stad van de ondernemer. Ton is zelf ondernemer in hart en nieren, voormalig directeur van Bonheur Horeca Groep in Tilburg, winnaar ‘Brabants Werkgever met een Maatschappelijk Hart 2014’ en ambassadeur Innovatief Werkgeverschap.

Bekijk hier de online publicatie met de eerste 25 Krachtvoerverhalen.

De Osse Trotse schnitte van Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss

De Osse Trotse schnitte, is een niet te versmaden chocolaterie-lekkernij met tussen laagjes koffie cake een vulling van koffiechocolade mousse, mokkacrème, karamel en stukjes hazelnoot. Afgewerkt met slagroom, hazelnoot en chocolade decoratie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement