Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

“De schouders onder de anderhalvemetereconomie” Eric van Schagen

We komen in de volgende fase van de coronacrisis. De aandacht moet worden verlegd naar het weer op gang krijgen van de economie. In de komende weken presenteert het kabinet hopelijk nu wel de nieuwe maatregelen om zowel de maatschappij als de economie wat lucht te geven. Veel ondernemers konden de eerste periode mede dankzij het eerste pakket maatregelen doorstaan, maar er is nu behoefte aan perspectief. Maatregelen en protocollen bieden daarvoor het speelveld, als ondernemers moeten wij ook creatief zijn en initiatieven ontwikkelen.

Voorbereiden op de weg terug

Met 20 mei als voorlopig ijkpunt moeten we ons in ieder geval voorbereiden op de weg terug, voor zover we dat nog niet gedaan hebben. Ik weet dat vele fabrieken en bedrijven al heel veel stappen hebben genomen om klaar te zijn voor de anderhalvemetereconomie. Sterker nog, een aantal maakte binnen enkele dagen de omslag of is al weken weer in productie, zoals bijvoorbeeld bij DAF in Eindhoven en AAE in Helmond. Gelukkig maar, want alles dat nog wel loopt hebben we hard nodig in deze bizarre tijd.

Netwerk en inspiratie

Als vereniging kunnen we jullie kennis en informatie verstrekken over maatregelen en protocollen. In onze lobby blijven we bij beleidsmakers op alle niveaus de noodzaak van snelle en toegankelijke maatregelen benadrukken. Onze rol als vereniging is echter ook om een netwerk te zijn en inspiratie te bieden aan ondernemers die de schouders onder de anderhalvemetereconomie willen zetten. Hoe doen anderen het en wat kunnen we daarvan leren?

Speciale pagina

Daarom richt ons bureau een speciale pagina in waar je vanaf volgende week terecht kunt voor kennis en informatie, maar ook met al je vragen. Weten onze mensen op het bureau het antwoord zelf niet, dan kunnen ze je altijd doorverwijzen. Bovendien zijn er regelmatig online sessies om leden inspiratie te bieden met best practices, waaronder met DAF Eindhoven. Zij hebben maatregelen genomen om de 1,5 meter te handhaven en hebben veel energie gestopt in nieuwe werkwijzen voor plekken waar te kort op elkaar werd gewerkt. In Zeeland gaan René Smit, bestuursvoorzitter van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en waarnemend voorzitter van VNO-NCW Zeeland, en Jan Lonink, voorzitter Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester van Terneuzen online met leden in gesprek over de balans tussen zorg en economie. En in de serie ‘Krachtvoer voor ondernemers’, gaat oud-ondernemer Ton Gimbrère langs bij Brabantse bedrijven om innovatieve werkwijzen op het gebied van (coronagerelateerde) personeelsvraagstukken in beeld te brengen.

Enquête

Tot slot: we bevragen je regelmatig over de stand van zaken. Hoe pakken regelingen uit? Waar zit je zorg? De eerste enquête werd bijzonder goed ingevuld en we hopen van harte dat jullie ook aan de volgende onderzoeken meehelpen. In een paar minuten help je ons, en dus jezelf, met onze cruciale lobbyactiviteiten.

Je ziet het: VNO-NCW Brabant Zeeland biedt je kennis, informatie en inspiratie. Aan ons, ondernemers in Brabant en Zeeland, de opdracht om de schouders te zetten onder de anderhalvemetereconomie.

Ik wens iedereen veel gezondheid en het allerbeste in deze uiterst lastige tijd.

Eric van Schagen
Voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement