Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

De grote waarde van mensen die eruit komen

Is jouw medewerker na een griepje weer snel aan het werk? Top. Je hebt fantastisch personeel. Maar wat als jouw medewerker veel langer uit de running is? Bijvoorbeeld door een ernstige ziekte of burn-out. Bied je hulp of trek je je handen ervan af? Neem je de medewerker na herstel weer terug of snijd je hem je organisatie uit? Ondernemer, bedenk goed wat je doet. Want iemand die de innerlijke kracht heeft om uit het dal te komen, heeft vaak een nog grotere waarde dan voorheen.

"Een inclusieve samenleving gaat over vertrouwen. Mensen voelen zich waardevol als zij iets aan de wereld kunnen toevoegen."

Ik heb het zelf meegemaakt. Dat durf ik gerust te zeggen. Ik zeg niet precies wat ik mankeerde, maar wel dat er iets mis was. Ik was mezelf kwijt, had complexe klachten. Misschien de prijs die ik betaalde voor jarenlange topsport als interim-CEO/bestuurder in de zorg en perioden van mantelzorg voor mijn beide ouders. Nee, het was geen stress, niet de overgang. Toch volhardden zorgverleners in die diagnoses. Ik kwam er met hen niet uit. Daarom zocht ik mijn eigen weg. Ik deed onderzoek. Verdiepte me in de wetenschap van voeding, leefstijl en traditionele geneeswijzen. Ik ontwikkelde een unieke combinatie van interventies en levenswijzen die ervoor zorgden dat mijn lichaam van een disbalans in de herstelmodus ging. Ik kwam eruit, op eigen kracht. Ik werd weer mezelf. Sterker dan ooit.

Gaat over vertrouwen

Het verbaasde mij dat ik na mijn herstel moeilijk op hetzelfde niveau emplooi vond. Ik was openhartig over mijn lastige periode. Naïef misschien, want juist door mijn openhartigheid leek ik besmet. Alsof het een zekerheid was dat mijn klachten elk moment zouden terugkeren. Gek eigenlijk. Je kunt zonder nadenken een ogenschijnlijk gezond persoon aannemen, die het weekend erna tijdens het sporten ineens omvalt. Daar staat niemand van tevoren bij stil. Maar als je bekent dat je een strijd hebt overwonnen lijkt het of je een vlekje blijft houden. Ik begrijp best dat werkgevers het liefst zekerheid willen. Maar wie kan dat geven? Een inclusieve samenleving gaat over vertrouwen. Mensen voelen zich waardevol als zij iets aan de wereld kunnen toevoegen. Als iemand iets ernstigs heeft meegemaakt of ziek is geweest, dan krijgt hij zelfs extra waarde voor een organisatie. Juist omdat hij uit een diep dal is geklommen en daaruit kracht heeft gevonden.

Zegt veel over jou

Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt. Ik heb er zelfs een bedrijf voor opgericht. Ik wil ondernemers niet alleen helpen om hun personeel gezond en veerkrachtig te houden, maar wil ze vooral duidelijk maken dat de meeste medewerkers na hun herstel met de juiste begeleiding prima op hetzelfde niveau kunnen terugkeren. Sommigen maken zelfs een carrièresprong omhoog, doordat ze een levenservaring rijker zijn. Bovendien zegt het veel over jou als werkgever en jouw bedrijf, als je een zieke medewerker helpt en na herstel in dezelfde of een vergelijkbare functie in dienst houdt. De andere medewerkers in jouw organisatie herkennen dit en zien dat zij als mens worden gewaardeerd.

Zorg goed voor je huis

Ondernemers leven graag bij de dag en denken niet elk moment na over het welzijn van mensen. Toch wordt het in de huidige samenleving steeds belangrijker om goed voor je huis te zorgen. Door structureel te investeren in mensen voorkom je problemen. En denk ook aan jezelf. Veel ondernemers hebben hun bedrijf pico bello op orde, zelfs hun auto. Maar ze vergeten vaak het allerbelangrijkste huis: hun eigen lichaam. Ook ik was het even kwijt. Gelukkig heb ik het weer gevonden.

Geïnspireerd? Neem gerust contact op.
Drinken we een kop koffie.

Dr. ir. Carla Peeters
Oprichter-eigenaar COBALA | Good Care Feels Better
Lid van de commissie Economisch Beleid en Gezondheidszorg van VNO-NCW

JOUW VERHAAL OP DEZE WEBSITE?

Ben je lid van VNO-NCW Brabant Zeeland en wil je jouw ondernemersverhaal delen?
Of zoek je juist ondernemers die jou kunnen helpen met een uitdaging?

Laat het ons weten!

Mail of bel met Jacqueline Buster, communicatiemedewerker, T. (013) 205 00 06 of E. buster@vnoncwbrabantzeeland.nl, of laat jouw verhaal hier achter.

Jouw ondernemersverhaal op deze website? Klik hier!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement