Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zeeland organiseert zich om mariniers en partners te ontvangen

Vijftig Zeeuwse bedrijven, organisaties en instellingen zorgen ervoor dat mariniers die naar de nieuwe kazerne in Vlissingen komen, een vliegende start krijgen. Dat schrijft VNO-NCW Zeeland-voorzitter Neldes Hovestad namens deze organisaties in een brief aan de Tweede Kamer.

De brief komt twee weken voordat de Tweede Kamer op 17 mei praat met een delegatie van de mariniers. In de brief benadrukken ze het ruime en gevarieerde aanbod in vacatures en de ondersteuning bij het vinden van een baan voor hun partners. Daarnaast geven ze nogmaals de inhoudelijk sterke argumenten voor de keuze van defensie voor Vlissingen als de nieuwe thuishaven van de kazerne.

Goede kwaliteit van Zeeuwse leven 
De initiatiefnemers benadrukken bovendien dat de kwaliteit van het wonen, werken en leven in Zeeland zeer goed is. Zo noemen ze de gunstige huizenmarkt, de sterke infrastructuur om snel een nieuw sociaal leven op te bouwen, de uitstekende onderwijsvoorzieningen en de heerlijke, veilige omgeving om kinderen te laten opgroeien. De initiatiefnemers werken aan een kennismakingsprogramma om mariniers en hun gezinnen zich snel thuis te laten voelen.

Mobiliteitscentrum voor partners 
Om ook de partners een goede start te geven, krijgen zij voorafgaand aan hun verhuizing naar Zeeland actief hulp aangeboden om een baan te vinden bij een Zeeuwse werkgever. Hiervoor start het bedrijfsleven samen met de overheid een mobiliteitscentrum. Zeeland kent een ruim en gevarieerd aanbod aan vacatures. In diverse branches zijn er duizenden vacatures beschikbaar op zowel, uitvoerend-, middelbaar- en hoger niveau. In alle sectoren is er behoefte aan personeel. Vanuit Zeeland zijn er ook mogelijkheden bij werkgevers in West-Brabant en het Belgische West- en Oost-Vlaanderen.

Klik hier voor de brief aan de Tweede Kamer.
Klik hier voor het interview van BNR met Neldes Hovestad ‘Zeeuwse VNO-NCW wil mariniers overhalen’ (8 mei 2018)
Klik hier voor het artikel in PZC ‘Vijftig bedrijven en instellingen sturen brief naar de Kamer: Zeeland is wél leuk (7 mei 2018)

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement