Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Werkgevers, geef studenten een kans maar pas ook het aanbod aan op de vraag

Het tekort aan stageplekken in de regio, voor met name MBO-studenten, blijkt door corona niet snel op te lossen. VNO-NCW Midden-Brabant steunt de oproep van de gemeente Tilburg aan (grote) werkgevers om stageplaatsen aan te bieden. Dit doen ze door bedrijven intensief te informeren en activeren om een plek aan te bieden.

Natasja Leijser, voorzitter VNO-NCW Midden-Brabant, voegt toe: “Juist in deze intensieve periode bestaat er de mogelijkheid om stagiaires een opdracht te geven waar men intern niet direct aan toekomt. Zo ontstaat er een win-win situatie voor zowel de student als het bedrijf”.

Tegelijkertijd stelt VNO-NCW Brabant Zeeland vast dat het tekort aan stageplaatsen niet voor alle opleidingen geldt. Sterker nog, voor technische opleidingen geldt dat men in de techniek staan te springen om leerlingen. ROBO voorzitter Hans van den Bersselaar zegt daarover: ‘In de techniek zijn er over het algemeen meer stageplaatsen beschikbaar dan dat er stagiaires zijn.  Maar het is logisch dat door de crisis en coronabeperkingen sommige bedrijven aarzelen om stageplekken in te vullen. Dat is onverstandig, want MBO-studenten hebben werkervaring in bedrijven hard nodig om hun opleiding te kunnen doen. Binnen de ROBO-commissies (Regionaal Overleg Bedrijfsleven Onderwijs) werken we al meer dan 25 jaar nauw samen met VMBO’s en ROC’s in de techniek. Daardoor ontstaat veel wederzijds begrip en weten betrokken bedrijven dat ook in moeilijke tijden scholen moeten kunnen rekenen op het bedrijfsleven.’

Op donderdag 25 maart 2021 gaat VNO-NCW Brabant Zeeland hierover in gesprek met wethouder Marcelle Hendrickx van de gemeente Tilburg.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement