Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Midden-Brabant: zet ontwikkeling Zwaluwenbunders niet stil

Vorige maand gaf Jeroen Bergen, voorzitter van VNO-NCW Midden-Brabant, een signaal aan de politiek: “richt je bij de ontwikkeling van onze regio niet eenzijdig op het aantrekken van internationale, grootschalige logistiek”. Vorige week maakte het Tilburgse stadsbestuur bekend dat de ontwikkeling van Zwaluwenbunders – een te ontwikkelen bedrijventerrein voor diezelfde grootschalige logistiek – op pauze komt te staan. Bergen grijpt zijn kans en pleit nu voor een Zwaluwenbunders dat ruimte biedt aan alle soorten bedrijvigheid.

In het Brabants Dagblad van 8 februari jl. gaf D66-wethouder Berend de Vries aan de ontwikkeling van Zwaluwenbunders voor één jaar op pauze te zetten. Het terrein van 25 hectare grond wás bedoeld voor XL-bedrijven in de logistiek. Nu twijfelt het gemeentebestuur toch. Na het pauzejaar kiest de gemeente uit drie opties: ‘’we gaan door met de ontwikkeling, we zetten het voor tien/vijftien jaar in de ijskast, of er komt een andere vorm van bebouwing’’.

Bergen pleit nu voor dat laatste. Volgens hem kannibaliseren de internationale logistieke dienstverleners de groei van de MKB-maakbedrijven uit de regio. Hij vindt het daarom verstandig dat het stadsbestuur de ontwikkeling van Zwaluwenbunders heroverweegt, maar vindt dat uitstel niet moet leiden tot afstel: ‘’op dit moment kunnen veel Midden-Brabantse bedrijven maar lastig grond vinden om uit te breiden. We verwachten dat deze tendens de komende jaren zo zal blijven. Wij vinden daarom dat Zwaluwenbunders wel ontwikkeld moet worden”. Overigens wordt er daarbij van uit gegaan dat Wijkevoort, het terrein aan de Zuidwestzijde van Tilburg nabij de snelweg A58, volgens planning wordt uitgegeven.

VNO-NCW Midden-Brabant gaat het ‘pauzejaar’ gebruiken om nader met haar leden in gesprek te gaan over hun uitbreidingswensen en de rol die Zwaluwenbunders daarin kan spelen. Bovendien blijft de ondernemingsvereniging graag in gesprek met de gemeente.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement