Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant helpen ondernemers met internationale ambities

VNO-NCW Brabant Zeeland gaat samenwerken met het Corps Consulaire Noord-Brabant (CC-NB). Door de samenwerking voegt VNO-NCW Brabant Zeeland een internationale dimensie toe aan het aanbod voor leden. CC-NB helpt ondernemers op het gebied van internationaal ondernemen en contacten in het buitenland. Op maandag 9 december tekenden de twee partijen een verbintenis die loopt tot in ieder geval eind 2020.

Binnen de samenwerking organiseren de partijen gezamenlijk bijeenkomsten en stelt CC-NB sprekers beschikbaar bij relevante bijeenkomsten. VNO-NCW Brabant Zeeland wil zo de oriëntatie op internationaal ondernemen bevorderen.

Foto links: Ellen Kroese (l) en Camil Smeulders, CC-NB (r) | foto rechts: Ellen Kroese (l) en Peter Louwers, voorzitter CC-NB
“Als vereniging willen we ondernemers versterken en ondernemerschap stimuleren, ook over de grenzen van Brabant en Zeeland. Dankzij deze samenwerking helpen we onze leden hun buitenlandambities te realiseren”, aldus Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

CC-NB wil binnen de ondernemerswereld in Brabant en Zeeland zorgen voor een grotere bekendheid van honorair consuls en wat zij kunnen betekenen. Bovendien willen ze de contacten met de ondernemerswereld uitbreiden.

“Deze samenwerking levert een win/win situatie op. Consuls bieden de Brabantse en Zeeuwse ondernemers informatie over kansen in die landen, en contacten met relevante partijen daar. Tegelijkertijd krijgen de leden van CC-NB een beter zicht op de mogelijkheden die de ondernemerswereld in Noord-Brabant en Zeeland biedt voor het bedrijfsleven uit de door hen vertegenwoordigde landen. Voor alle duidelijkheid: dit alles gebeurt vanuit de hoedanigheid van consul, en dus kosteloos, want zo werkt het”, zegt Peter Louwers, voorzitter van CC-NB.

Corps Consulaire Noord-Brabant is een vereniging die de krachten bundelt van de (honorair) consuls met bevoegdheid in Noord-Brabant van 17 landen. Zij behartigen de belangen van de hier aanwezige burgers van de zogeheten zendstaat maar zijn daarnaast vooral actief in de economische diplomatie, in de ruimste zin van het woord. CC-NB werkt samen met de honorair consuls met bevoegdheid in Zeeland.

Momenteel zijn de volgende landen vertegenwoordigd in het Corps Consulaire Noord-Brabant:

België Litouwen Roemenië
Duitsland Marokko Rusland
Frankrijk Mongolië Seychellen
Hongarije Noord-Macedonië Spanje
Israël Oekraïne Suriname
Kazachstan Oostenrijk

Voor vragen over dit bericht of over de samenwerking tussen VNO-CNW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant kun je contact opnemen met Tijmen Bergen, manager communicatie VNO-NCW Brabant Zeeland.

Klik hier voor de website met meer informatie over Corps Consulaire Noord-Brabant.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement