Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Vlogs Verkiezingstour’GR 18

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 gaan onze belangenbehartigers, Jan van Mourik, Anne Deelen en Inigo Beeker met uitdagingen van ondernemers de boer op en laten politici kleur bekennen. In hun vlogs leggen ze de meest prangende thema’s en de reactie van de politici vast. Grote vraag is: wat gaan de partijen doen om het ondernemersklimaat in jouw regio te verbeteren? We zetten alle vlogs nog even op een rijtje.

Vlog #1: Aftrap

Onze vloggers geven het startschot voor de Verkiezingstour GR ’18 van VNO-NCW Brabant Zeeland. Ze brengen een bezoek aan (voormalig) voorzitter Peter Struik bij zijn bedrijf Fuji Film. Wat vindt Peter nou eigenlijk van de gemeenteraadsverkiezingen?

Vlog #2: Niet vinken, maar vonken

Onze vloggers gaan op bezoek bij Toine van der Sanden van Flos BV in Eindhoven. Hij heeft een prangende vraag aan de politiek: hoe gaan zij ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bedrijven dichter bij elkaar komen? SP en VVD geven hun reactie. 

Vlog #3: De stoplichten, die moeten weg!

Stoplichten knooppunt Hooipolder? Weg ermee,  zo snel mogelijk! CDA en de nieuwe lokale progressieve partij Morgen! reageren op de oproep van ondernemer Marcel van Den Brink van Agel adviseurs in Oosterhout.

Vlog #4: Voorbeeld geven en doen!

Ondernemer Guust Verpaalen van Kameleon Solar daagt CDA en VVD uit met de vraag: Hoe gaat de gemeentepolitiek bedrijven in de regio helpen met verduurzaming?

Vlog #5: Huisvesting arbeidsmigranten

Onze vloggers confronteren twee politici met het knelpunt van ondernemer Alphons van Erven van Rhenus Logistics. Het tekort aan arbeidskrachten belemmert de groei van de logistieke hotspot Midden-Brabant. Arbeidsmigranten bieden uitkomst. In hoeverre kan de gemeente hem helpen om de huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk te maken?

Vlog #6: Knooppunt Paalgraven

Knooppunt Paalgraven: gevaarlijke situaties, opstoppingen en sluipverkeer. Eric Nooijen van OOC Terminals in Oss doet een dringende oproep aan de gemeentepolitiek: meer aandacht voor een volledige aansluiting van knooppunt Paalgraven! Hoe gaan SP en VVD hiervoor zorgen?

Vlog #7: De Zeeuwse arbeidsmarkt

De Zeeuwse arbeidsmarkt: te weinig mensen en te laag opgeleid. Voor hoge opleidingen trekken jongeren vaak de provincie uit. Rene Smit van Zorgsaam, een van de grootste werkgevers van Zeeland , confronteert twee politici met dit probleem. Wat gaan zijn hieraan doen?

Vlog #8: Leven lang onderwijs, iedereen

In een wereld waarin technologische ontwikkelingen zich in een rap tempo opvolgen is het ontzettend belangrijk dat iedereen zich moet kunnen blijven scholen. Jong, oud, lerenden, mensen die al aan het werk zijn of een nieuwe stap willen maken in hun carrière. Hoe gaat de gemeentepolitiek ervoor zorgen dat onderwijs voor iedereen toegankelijk blijft? Ondernemer Jeroen van Glabbeek van CM.com in Breda legt deze uitdaging neer bij PvdA en CDA.

Vlog #9: Circulaire economie

Ondernemer Petra Koenders van Green Chemistry Campus krijgt de kans om haar prangende vraag te stellen aan de politiek: ‘Wat gaat de gemeente doen om de transitie naar de circulaire economie te blijven ondersteunen?’ D66 en GBWP hebben daar zo hun eigen ideeën over.

Vlog #10: De Oostelijke Landweg

De Oostelijke landweg: een weg die er nog niet is, maar er onderhand wel moet komen om bedrijventerreinen en woongebieden bereikbaarder te maken. Gerard van Boxtel legt deze uitdaging neer bij RalphGeers (VVD) en Judith Hendrickx (de Bossche Groenen) Kunnen zij Gerard helpen? En hoe? 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement