Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Sociale impact maken in de regio

Hoe kunnen we met Human Resource Management (HRM) weer dichtbij de mens komen én sociale impact maken? Dat waren de twee vragen die centraal stonden bij de brainstormsessie bij Stichting Ik Wil. Even out of the box denken en omdenken. Want hoe wil jij als HR-manager of CEO nu het juiste talent spotten?

Community building

In het prachtige schoolgebouw in de Achtse Barrier, waar Stichting Ik Wil gevestigd is, kwamen HR-managers en directeuren op 14 mei jl. samen om deze vragen met elkaar te bespreken. Ook waren bewoners uit de wijk aanwezig om hun ervaringen met de Stichting te delen. Mooie, inspirerende verhalen van mensen die weer perspectief in hun leven hebben gevonden. Of dat nu is in de vorm van een baan, dagbesteding of opleiding. De Stichting Ik Wil heeft verschillende werkateliers: van fietsen maken tot bloemschikken en textiel. Kinderopvang is hier aanwezig, zodat ook de vrouwen ongestoord hun ding kunnen doen en zich geen zorgen hoeven te maken om de kinderen. Een prachtig lokaal concept waar aan community building wordt gedaan.

Veel kansen

De HR-Managers en directeuren uit verschillende sectoren waren zeer geïnspireerd en zagen ook veel kansen, zoals het talent ontdekken bij deze mensen, kansen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, en kennis opdoen op verschillende culturen en normen en waarden. Ook werd aan de organisaties de kans geboden om in te stappen in de Social Campus die ontwikkeld wordt door Stichting Ik Wil samen met Fontys. Fysiek vestigen op locatie, om zo op een laagdrempelige manier talent te scouten.

Binnenkort wordt er vervolg gegeven aan deze werksessie. Heb je als werkgever ook interesse in dit concept? Meld je dan bij Marjolein van den Berkmortel via E. berkmortel@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement