Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Belangenbehartiger/ Regiomanager VNO-NCW Brainport (36 uur)

Wil jij de ondernemersagenda Brainport samen met ondernemers en stakeholders gaan realiseren?

Werken in Brainport betekent werken in de slimste regio ter wereld. Om de regio nog sterker te maken werken de bedrijven voor een optimaal vestigingsklimaat samen met elkaar, met de overheid, onderwijsinstellingen en andere publieke organisaties. Die samenwerking komt niet zomaar tot stand. Als belangenbehartiger van het gezamenlijke bedrijfsleven heeft VNO-NCW Brabant Zeeland daarin een bepalende rol.

Kun jij al die stakeholders verbinden en inspireren? Dan ben jij de nieuwe regiomanager voor de regio Brainport.

Over de Brainport

Omgeven door bedrijven in de hightech maakindustrie zie je baanbrekende en innovatieve technologieën die de maatschappij veranderen en oplossingen bieden voor de grote maatschappelijke opgave van deze tijd. Maar de Brainport is veel meer dan hightech. Van een ambachtelijke klokkenmaker tot een bekende bierbrouwer en van een fabrikant van elektrische bussen tot grote en kleine bouwbedrijven, je komt het hier allemaal tegen. Wat hen bindt, is innovatie en ondernemerskracht.

Wat ga je doen?

Als Regiomanager Brainport is je werk net als de regio: divers en interessant. Je werkt vooral op strategisch en tactisch niveau, waarbij de nadruk ligt op belangenbehartiging. Als echte verbinder ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen, onderhouden en verstevigen van het netwerk van VNO-NCW Brabant-Zeeland in Zuidoost-Brabant, ofwel de Brainportregio. Je ziet en analyseert maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar concrete beleidsvoorstellen en lobbyactiviteiten voor de Brainportregio.

Daarvoor bezoek je dagelijks ondernemers en verschillende stakeholders, zoals overheid, bestuurders, politici en onderwijs. Naast de belangenbehartiging op voor de Brainport relevante onderwerpen voer je ook acquisitiegesprekken met potentiële leden. Je bent de rechterhand van het bestuur in de regio. Je signaleert wensen van ondernemers en gebruikt dit als input voor bijeenkomsten en projecten waaraan ondernemers graag meedoen. Je werkt bovendien in een gezellig en ambitieus team.

Hoe ziet een week eruit?

Je agenda is iedere week compleet anders en je bent (grotendeels) vrij en verantwoordelijk voor je eigen planning. Hoe die er uit zou kunnen zien?

Maandag is kantoordag in Tilburg. We starten de week met alle collega’s tijdens de weekstart. ‘s Ochtends heb je een overleg met je team over de activiteiten van die week en lopende projecten en bereid je een vergadering voor met een gemeente of een onderwijsinstelling. Na de lunch met collega’s, spar je met andere regiomanagers over kansen voor ondernemers op duurzaamheid. Daarna bereid je de bestuursvergadering van de week erna voor.

De dinsdag heb je ingepland voor acquisitie. In de ochtend plan je gesprekken met bestaande leden en bereid je acquisitieafspraken voor. Dinsdagmiddag bezoek je een of twee van die bedrijven en werf je een nieuw lid!

Op woensdagmiddag heb je een bijeenkomst om te praten over de ontwikkeling van Eindhoven Airport of je bent de moderator tijdens een informatiesessie over innovaties en toepassingen van robotisering. ’s Ochtends heb je daarvoor de laatste voorbereidingen getroffen en bespreek je met je collega’s van communicatie een aantal berichten voor de website en de nieuwsbrief.

Donderdagochtend heb je samen met je collega van belangenbehartiging Arbeidsmarkt en onderwijs een belangrijk overleg met een aantal wethouders en onderwijsvertegenwoordigers over oplossingen voor personeelstekorten. Na een lunch met de voorzitter van jouw bestuur, heb je nog een acquisitieafspraak.

Vrijdag werk je nog wat zaken uit en bereid je de week die komt voor.

Wie we zijn en wat we doen

VNO-NCW Brabant Zeeland is dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland en het regionale netwerk van VNO-NCW. Binnen de kernactiviteiten belangenbehartiging en kennisdelen & ontmoeten, zijn de belangrijkste thema’s arbeidsmarkt & onderwijs, infrastructuur & ruimte, milieu & duurzaamheid en innovatie & ondernemerschap. Binnen deze thema’s maakt VNO-NCW Brabant Zeeland zich sterk voor onderwerpen die er echt toe doen voor zowel de leden als voor andere bedrijven. Tot de leden behoren zowel de grootste bedrijven in Brabant en Zeeland als de middelgrote & kleinere ondernemingen waardoor VNO-NCW Brabant Zeeland op lokaal, regionaal en landelijk niveau het verschil kan maken.

Wat breng je mee?

  • Je hebt WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een bij voorkeur complexe, bestuurlijke omgeving met een diversiteit aan belangen;
  • Je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en bent bekend met de stakeholders;
  • Je hebt een ondernemersgeest, durft risico’s te nemen, bent servicegericht, flexibel (ook ten aanzien van werktijden), hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen, bent representatief en hebt uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden.

Wat bieden wij?

VNO-NCW Brabant Zeeland biedt je een uitdagende en verantwoordelijke functie in een team gedreven collega’s. Je bent vooral actief in de regio, met enige regelmaat ben je op het kantoor in Tilburg. Het is geen functie die je tussen 9 en 5 invult. Vergaderingen en netwerkbijeenkomsten vinden incidenteel plaats in de avonduren. Het betreft een functie van 36 uur per week.

Zie jij dit wel zitten?

Stuur dan snel je CV en bijbehorende motivatie naar onze officemanager Patricia van der Voort: voort@vnoncwbrabantzeeland.nl. Je kunt haar ook bellen als je meer informatie wilt over de inhoud van deze functie of andere vragen hebt op 06 599 34 824.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door VNO-NCW Brabant Zeeland niet op prijs gesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement