Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Reactie op herindelingsontwerp tot samenvoeging gemeenten Nuenen en Eindhoven

VNO-NCW Brabant Zeeland en de Eindhovense Fabrikantenkring (EFK) staan positief tegenover het herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen en Eindhoven. Dat laten Eric van Schagen (voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland), Ronald Slaats (voorzitter VNO-NCW Eindhoven) en Wim van der Leegte (voorzitter EFK) in een gezamenlijke reactie weten.

Van Schagen: ‘We vinden het positief dat er met het herindelingsontwerp Nuenen en Eindhoven eindelijk duidelijkheid komt over de toekomst van de gemeente Nuenen. Gezien de situatie en de economische kansen die de Brainport regio biedt is het belangrijk dat er een krachtig bestuur is dat voor de regio knopen kan doorhakken. In het herindelingsontwerp is er ruimte en aandacht voor de couleur locale en de bereikbaarheid en aanwezigheid van de gefuseerde gemeente in de diverse gebieden en dat juichen wij toe. Wij zetten ons graag in voor een sterke Brainportregio met een daadkrachtig bestuur dat over voldoende middelen beschikt en oog heeft voor de kansen en ontwikkelingen in de regio.’

In het bestuurskrachtonderzoek van de gemeente Nuenen dat eind 2015 verscheen, werd geconcludeerd dat de bestuurskracht van de gemeente matig is. In juli 2017 besloten Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant het fusieproces over te nemen door een artikel 8 Wet algemene regels herindeling (arhi) procedure te starten. Na dit proces, waarin gesprekken plaatsvonden en aanvullende onderzoeken werden uitgevoerd, besloot GS eind januari tot de herindeling, die op 15 mei 2018 werd vastgesteld.

Het in onze ogen zorgvuldig doorlopen proces én het ontwerp geven bedrijven in de regio duidelijkheid en vertrouwen. Voor ondernemers in Nuenen is het wel belangrijk dat er korte lijnen blijven bestaan met gemeentebestuur en ambtenaren in Eindhoven. VNO-NCW Brabant Zeeland blijft zich vanzelfsprekend inzetten om de ondernemerskracht te bundelen en daarmee de hele Brainportregio te versterken.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement