Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Oproep: stel oudere laptops, iPads of vergelijkbare apparaten beschikbaar stellen voor verzorgingshuizen en leerlingen primair en voortgezet onderwijs

VNO-NCW Helmond/Peelregio en VICH ondersteunen van harte de oproep om steun te bieden aan o.a. ouderen in verzorgingshuizen die geen bezoek kunnen ontvangen, leerlingen die onderwijs op afstand moeten volgen (primair en voortgezet onderwijs), maar niet de beschikking hebben over de benodigde apparatuur of deze moeten delen met familieleden.

Je kunt je hulp kenbaar maken aan Patrique Dankers, via mail p.dankers@e-quest.nl.
Patrique Dankers is in de lead om met een team overtollige IT- hardware in de regio te verzamelen.

“Dit is een oproep aan u. Heeft u nog oudere laptops, IPADS of vergelijkbare apparaten beschikbaar, dan halen we die graag bij u op. Er is een groep oudere mensen, veelal in #verzorgingshuizen, die geen fysiek contact mogen hebben met hun familie. Als u oudere apparatuur beschikbaar heeft dan zorgen wij dat die wordt opgehaald, ontsmet, geherinstalleerd en bij de doelgroep terecht komt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen urgent en plus.

Een andere doelgroep is onderwijs. Het #onderwijs op afstand is niet voor alle kinderen makkelijk, omdat zij soms geen PC beschikbaar hebben, of die moeten delen met thuiswerkende ouders en broertjes/zusjes. Ook hiervoor zoeken wij gebruikte apparatuur.

We hebben meer dan 300 apparaten nodig.

 Diverse partijen doen al mee : Nedschroef, Driessen Groep, Kuijpers, Brandevoortse Hoeve, Arte, Simone Strijkservice, Eye On, Dupré, Reclamestudio Go, Bittuning en vele particulieren. Het Elkerliek ziekenhuis probeert eveneens apparaten beschikbaar te stellen.

Ook vanuit Brainport is een vergelijkbaar initiatief gestart maar de vraag is echter nog groter dan het aanbod. Het gaat om laptops en tablets. Deze mogen oud zijn, als ze technisch maar werken. Wij ontsmetten, doen herinstallatie, support en distributie.
Mensen die willen, krijgen het apparaat na de Corona-crisis weer terug; alles wordt geregistreerd.”

Hartelijk dank voor je medewerking!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement