Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Openbaar Vervoer

Naast de fiets of deelmobiliteit, blijft ook het klassieke OV een potentiële optie. Ondanks dat de lokale bereikbaarheid van bedrijventerreinen via OV veelal te wensen overlaat, biedt het zeker mogelijkheden. Zeker voor grotere bedrijven die vlak bij OV-stations gelokaliseerd zijn.

  • Monitoring van de huidige vervoersbewegingen is een ‘’must’’ om tot een goede businesscase te komen;
  • Pay-per-use OV-voorziening vs. kilometervergoeding:

Een OV-voorziening, zoals NS Businesscard lijkt relatief duur, maar kan financieel stukken goedkoper zijn dan een leaseauto of de kilometervergoeding. Dit heeft met name van invloed op de flexibiliteit van de kosten van de OV-voorziening. Zo dient enkel betaald te worden wanneer de kilometers gemaakt worden, terwijl dit bij vaste kilometervergoeding en leaseregelingen vaste maandelijkse kosten zijn.

  • Keuze voor een collectief abonnement:

Financieel gezien kan het goedkoper zijn om een collectief abonnement af te sluiten, waardoor de reiskosten lager uitvallen dan bijvoorbeeld leasecontracten of kilometervergoeding. Kwantiteit is hierbij natuurlijk doorslaggevend.

  • Een interessante app die OV-reizen van deur tot deur faciliteert is Glimble. Een gratis app waarbij alle vervoersmodaliteiten en alle aanbieders meegenomen worden. Hierbij kan ook gebruikt gemaakt worden van Uber.

Extra voorbeelden van financiële voordelen bij pay-per-use OV gebruik vind je hier.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement